Politie Utrecht

Persberichten stad Utrecht, 11.00 uur

Utrecht, 11-08-2011

Politie zoekt getuigen incident park De Gagel

UTRECHT De politie is op zoek naar getuigen die meer kunnen vertellen over wat zich precies heeft afgespeeld maandagavond 8 augustus in park De Gagel. Rond 19.00 uur kwamen bij de alarmcentrale meldingen binnen dat jongeren werden bedreigd door een man met een mes. Agenten die ter plaatse gingen, zagen zich genoodzaakt te schieten omdat de man op hen afkwam en nergens op reageerde. De 31-jarige Utrechter werd in zijn been geraakt en aangehouden. Vervolgens werd hij overgebracht naar het ziekenhuis. De politie Utrecht heeft inmiddels enkele getuigen gesproken. Vermoedelijk waren op dat moment nog meer mensen aanwezig in het park. Bent daar geweest en heeft u iets gezien van het voorval? Neemt u dan contact op met de politie van het district Utrecht Stad, via telefoonnummer

0900 88 44. Anoniem bellen kan ook, naar M: 0800 7000.

Volvos in trek bij onderdelendieven

UTRECHT Volvos zijn deze zomer zeer in trek bij onderdelendieven. De politie constateert opmerkelijk veel aangiften en meldingen van diefstal van vooral dakrails. Onlangs werden zelfs alle vier velgen van een Volvo weggenomen. Met name in de wijk Noordoost (Tuindorp, Tuindorp-Oost, Tuinwijk) slaan de dieven hun slag, maar ook in andere wijken worden diefstallen gemeld.

Diefstal van onderdelen van op straat geparkeerde autos is geen nieuw fenomeen. In maart wist de politie dankzij alerte buurtbewoners en degelijk opsporingswerk drie verdachten aan te houden van diefstal van dakdragers van een auto die geparkeerd stond aan de Professor Van Bemmelenlaan. De officier van justitie bood de drie uiteindelijk een schikkingsvoorstel aan van 390 euro, naast de vergoeding van de schade. In april werden meerdere Volvo-bezitters in Maarssen geconfronteerd met diefstal van hun koplampen.

Overigens zijn speciale anti-diefstalmoeren verkrijgbaar in de handel, ter voorkoming van diefstal van (dure) velgen. Verder raadt de politie autobezitters aan om hun wagen zo veel mogelijk te parkeren op een goed verlichte plek, bij voorkeur met zicht op de auto. Mensen die over een garage beschikken, kunnen hun auto het best binnen zetten. Omwonenden wordt verzocht alert te zijn. Ziet u een verdachte situatie? Belt u dan het alarmnummer 1-1-2.

Mannen met gestolen auto aangehouden

UTRECHT De politie heeft woensdagavond twee mannen aangehouden omdat in een auto zaten die als gestolen gesignaleerd stond.

Een getuige belde omstreeks 20.30 uur naar de politie omdat zij op een parkeerplaats aan de Ina Boudier-Bakkerlaan een bestelbusje met twee personen er in zag staan. De meldster vertrouwde het niet omdat de bus al lange tijd op de parkeerplaats stilstond. Agenten gingen poolshoogte en troffen de bus op de parkeerplaats aan.

Via de meldkamer werd het kenteken gecontroleerd en bleek dat de bestelbus als gestolen gesignaleerd stond. De twee inzittenden, twee mannen van 47 en 74 jaar beiden uit Utrecht, werden aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. De politie onderzoekt de diefstal.

Diefstal door babbeltruc

UTRECHT Woensdagmiddag werd een vrouw slachtoffer van een babbeltruc. De politie zoekt getuige(n).

Een 78-jarige vrouw uit Utrecht belde omstreeks 16.05 uur de politie omdat een man een diefstal in haar woning had gepleegd. Ter plaatse verklaarde de het slachtoffer dat rond

15.45 uur een onbekende man aan de deur was verschenen. De man gaf aan van de waterleidingmaatschappij te zijn en even in de woning moest zijn. De vrouw liet de man binnen. Nadat de man vertrokken was ontdekte het slachtoffer dat haar portemonnee gestolen was.

De politie is op zoek naar getuige(n). Het signalement van de verdachte luidt, man met getinte huidskleur, rond de 30 jaar oud en een kaal hoofd. Hij droeg een grijze trui. Heeft u informatie, belt u dan met het district Utrecht stad, tel.: 0900 88 44.