Politie Groningen

Man bedreigt kassière met mes

Oude Pekela, 11-08-2011 o Een nog onbekende man heeft woensdagmiddag omstreeks 16.45 uur een kassière van een textielwinkel aan De Helling bedreigd met een mes. De man leunde ineens over de toonbank en hij richtte een mes op haar. Hij dwong haar de kassa te openen. Toen dat niet snel genoeg gebeurde, duwde hij haar met het mes. Uiteindelijk wist hij een nog onbekend geldbedrag buit te maken.

Hij ging er vandoor richting de apotheek en verliet daar het winkelcentrum. Meerdere getuigen omschreven de dader als volgt: circa 20 jaar oud en circa 1.85 meter lang. Hij had een pokdalig gezicht, kort blond haar en hij droeg een lichte spijkerbroek, een groen bomberjack en een wit petje. Mogelijk reed hij op een
blauw-crèmekleurige scooter. Agenten zijn direct naar de melder gegaan en andere agenten keken in de omgeving uit naar de verdachte. Helaas werd hij niet meer achterhaald. Wel zijn er camerabeelden beschikbaar. Mogelijk dat die in een later stadium van het onderzoek nog openbaar gemaakt worden. De politie doet onderzoek en vraagt mensen die meer weten over de identiteit van de verdachte contact op te nemen met Regiopolitie Groningen:

Telefoon:0900-8844 (lokaal tarief) of Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Mail:via de website

Twitter: @luurt_wieringa of @harry_veldkamp