Politie Groningen

Donderdag 11 augustus 2011

Provincie Groningen, 11-08-2011

Man bedreigt kassière met mes

OUDE PEKELA -Een nog onbekende man heeft woensdagmiddag omstreeks 16.45 uur een kassière van een textielwinkel aan De Helling bedreigd met een mes. De man leunde ineens over de toonbank en hij richtte een mes op haar. Hij dwong haar de kassa te openen. Toen dat niet snel genoeg gebeurde, duwde hij haar met het mes. Uiteindelijk wist hij een nog onbekend geldbedrag buit te maken. Hij ging er vandoor richting de apotheek en verliet daar het winkelcentrum. Meerdere getuigen omschreven de dader als volgt: circa 20 jaar oud en circa 1.85 meter lang. Hij had een pokdalig gezicht, kort blond haar en hij droeg een lichte spijkerbroek, een groen bomberjack en een wit petje. Mogelijk reed hij op een blauw-crèmekleurige scooter. Agenten zijn direct naar de melder gegaan en andere agenten keken in de omgeving uit naar de verdachte. Helaas werd hij niet meer achterhaald. Wel zijn er camerabeelden beschikbaar. Mogelijk dat die in een later stadium van het onderzoek nog openbaar gemaakt worden. De politie doet onderzoek en vraagt mensen die meer weten over de identiteit van de verdachte contact op te nemen met Regiopolitie Groningen:

Telefoon:0900-8844 (lokaal tarief) of Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Mail:via de website

Twitter: @luurt_wieringa of @harry_veldkamp

Man steelt spullen uit trein

ONNEN De politie heeft woensdagavond op het rangeerterrein aan de Felland een 21-jarige man uit Dordrecht aangehouden. De spoorwegpolitie gaf aan de Groningse meldkamer door dat er mogelijk een graffitispuiter rond zou lopen. Groningse agenten zijn gaan kijken en troffen de 21-jarige verdachte aan. Hij was al aangehouden door de spoorwegpolitie. Hij was niet met graffiti bezig, maar hij had verbanddozen uit de trein gehaald en in zijn tas gestopt. Ook had hij andere goederen uit de trein klaar staan om mee te nemen. De spoorwegpolitie maakt proces-verbaal op.

Politie onderzoekt autobrand

WINSCHOTEN De politie stelt een onderzoek in naar een autobrand. De auto stond geparkeerd aan de Potgieterstraat in Winschoten. Een passant zag woensdagavond dat de auto in brand stond en sloeg alarm. De brandweer had de brand snel onder controle. Ook de naastgelegen coniferenhaag heeft brand gevat. De politie onderzoekt de oorzaak van de brand.

Dronken dames aangehouden

GRONINGEN De politie heeft woensdagnacht twee dronken dames aangehouden. Het tweetal, 20 en 23 jaar uit Groningen, probeerde een horecagelegenheid binnen te komen waar ze uit waren gezet. Het duo had een ontzegging gekregen voor een aantal horecagelegenheden, maar weigerde weg te gaan. Agenten probeerden de dames ervan te overtuigen naar huis te gaan. Hierop probeerde het tweetal de agenten te slaan en te schoppen. Dat heeft geleid tot een aanhouding voor openbare dronkenschap. De vrouwen hebben een ontzegging voor de gehele binnenstad gekregen en een bekeuring voor openbare dronkenschap. Na verhoor mochten ze het politiebureau verlaten.

Man beroofd van geld en telefoon

GRONINGEN Een 28-jarige inwoner van Groningen heeft aangifte gedaan na een beroving. De man liep dinsdagnacht over de Nieuweweg in zijn woonplaats, toen hij werd aangesproken door twee onbekende mannen. Hij werd geschopt en geslagen en moest zijn geld en telefoon afstaan. De man moest zich met letsel in het gezicht onder doktersbehandeling stellen. De twee onbekende mannen droegen lichte bovenkleding en een spijkerbroek. De ene had een duidelijk breder postuur dan de andere. De politie onderzoekt de straatroof en kijkt de beelden van cameratoezicht terug.

Man aangehouden na huiselijk geweld

GRONINGEN De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag een 24-jarige man uit Groningen aangehouden op verdenking van huiselijk geweld. Agenten kregen een melding van een gillende vrouw. De vrouw opende de deur met bebloed gezicht, maar verklaarde dat er niets aan de hand was. Desondanks zijn agenten de woning binnen gegaan en hebben de daar aanwezige man aangehouden. Hij is ingesloten voor nader onderzoek. Het tweetal krijgt een hulpverleningstraject aangeboden.

Man beroofd van fiets

GRONINGEN Een 18-jarige man uit Groningen is woensdagnacht op de Vismarkt door twee onbekende mannen beroofd van zijn fiets. De Stadjer liep samen met een vriend vanaf de Herestraat naar de Vismarkt. Plotseling werd hij bedreigd door een man met een vuurwapen. Deze verdachte was in gezelschap van een andere man. Beide mannen wilden de fiets van de 18-jarige hebben. Het slachtoffer gaf zijn fiets af, waarna beide mannen op de fiets wegfietsten in de richting van de Westerhaven. De politie beschikt over een signalement van beide verdachten. Man I: getint uiterlijk, 1,70 meter lang, ongeveer 22 jaar, stoppel- cq ringbaardje, kort zwart haar en gekleed in blauw vest. Man II: getint uiterlijk, ongeveer 1.70 meter lang, ongeveer 22 jaar, iets langer achterover gekamd krullend haar, droeg zonnebril, sneakers en spijkerbroek. De politie stelt een nader onderzoek in.

Metaaldief op heterdaad aangehouden

STADSKANAAL De politie heeft woensdagnacht op de Electronicaweg in Stadskanaal een 42-jarige man uit Stadskanaal aangehouden voor diefstal. De Kanaalster wordt ervan verdacht dat hij vanaf een terrein aan de Ampereweg in Stadskanaal diverse stukken metaal heeft gestolen. Een getuige had de politie gewaarschuwd. Dankzij deze melding wisten de dienders de verdachte op heterdaad in te rekenen. De man werd in een cel ingesloten. Hij wordt vandaag gehoord. De fiets met metaal werd in beslag genomen.

Beginnend bestuurder rijdt onder invloed

GRONINGEN De politie heeft woensdagnacht in de Brugstraat in Groningen een 19-jarige man uit Groningen aangehouden voor rijden onder invloed. De Stadjer bleek tijdens een controle naar alcohol te ruiken. Een blaastest op straat gaf aan dat hij vermoedelijk te veel alcohol had gedronken. Na de ademanalysetest op het politiebureau werd vastgesteld dat de verdachte bijna 1 promille alcohol, 410 ugl, in zijn bloed had. De verdachte moest zijn rijbewijs inleveren. Hij mocht na het afleggen van een verklaring het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Drent aangehouden na wilde rit

SCHEEMDA De politie heeft woensdagnacht op de autosnelweg A7 bij Scheemda een 41-jarige man uit Beilen aangehouden. De Drent kampt met relatieproblemen. De problemen liepen woensdagnacht zo hoog op dat hij de hond van zijn vrouw meenam. Hij reed vervolgens weg in zijn auto. De vrouw waarschuwde hierop de politie. Haar man zou bovendien onder invloed van verdovende middelen zijn auto besturen. Politieagenten zagen korte tijd later de man op de Rijksweg in Scheemda in zijn auto rijden. Bij het zien van het politiestopteken ging de 41-jarige er met hoge snelheid vandoor. Tijdens de achtervolging verloor de man de macht over het stuur bij een bocht die leidt naar de autosnelweg A7 bij Scheemda. De bestuurder botste tegen een paal en hij reed over een middengeleider heen. De man reed toch weer weg in de richting van Midwolda. Uiteindelijk nam de bestuurder wederom de afslag naar de A7 in de richting van Hoogezand. Even later ging het weer mis. De Drent verloor in een bocht op de A7 de macht over het stuur. Hij gleed vervolgens een sloot in. De man probeerde er lopend vandoor te gaan. De agenten wisten hem te achterhalen en met veel moeite te overmeesteren. De man werd in de boeien geslagen. Op het politiebureau werd van hem een bloedproef afgenomen. Deze proef moet uitwijzen of de 41-jarige onder invloed van verdovende middelen heeft gereden. De man bleek bovendien te rijden, terwijl hij een rijontzegging had. Hij mocht na het afleggen van een verklaring het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.