Politie Gelderland-Zuid

Voortgang onderzoek steekpartij

Verdachte blijft voorlopig vastzitten

Heumen, 11-08-2011 o De Districtsrecherche van Tweestromenland is nog volop bezig met het onderzoek naar de steekpartij die vrijdagavond plaatsvond in een café aan de Rijksweg in Heumen. Een bezoeker stak de café-eigenaar met een mes, die zodanig gewond raakte dat hij op dit moment nog in het ziekenhuis ligt. Een 48-jarige man die vastzit op verdenking van poging doodslag of moord is dinsdag voorgeleid en in bewaring gesteld.

Het 65-jarige slachtoffer heeft dinsdagmorgen aangifte kunnen doen bij rechercheurs die hem in het ziekenhuis bezochten. Daarnaast is de recherche bezig met het horen van getuigen en loopt er nog uitgebreid forensisch onderzoek.

Na de melding vrijdagavond rond 23.30 uur gingen meerdere politie-eenheden naar de locatie waar de steekpartij had plaatsgevonden. Er werd meteen een onderzoek gestart, waaronder de zoekactie naar de verdachte. Op de Plaats Delict (PD) is technisch sporenonderzoek gedaan en meerdere goederen, afkomstig van diverse locaties, zijn voor verder onderzoek in beslag genomen. Het gaat daarbij onder meer om kleding, schoeisel en vervoermiddelen. Zaterdagmorgen hebben politieagenten in de directe omgeving een buurtonderzoek gehouden.

Drie aanhoudingen, 1 voorgeleiding
In het onderzoek werden vrijdagnacht drie verdachten aangehouden, een 48-jarige inwoner van Malden en twee vrouwen, van 23 en 26 jaar uit Molenhoek. Alle drie werden in verzekering gesteld. Beide vrouwen, familie van de 48-jarige man, zijn na uitvoerig verhoor over hun rol maandagmiddag weer in vrijheid gesteld. De 48-jarige man wordt verdacht van poging doodslag of moord. Hij is dinsdagmorgen voorgeleid bij de rechter-commissaris, die hem voor de duur van 14 dagen in bewaring heeft gesteld.

De recherche gaat onverminderd door met het onderzoeken van de toedracht van de steekpartij.
(08)

Laatst gewijzigd 11-08-2011 9:44 | © Regio Gelderland-Zuid |