KNHS

Schrijf je nu in voor het KNHS/KWPN Kampioenschap voor vijfjarige eventingpaarden
23 juni 2011
Tim Lips - Akarlos

ERMELO (KNHS/KWPN)- Tijdens de KWPN Paardendagen wordt voor de derde maal het KNHS/KWPN Kampioenschap voor vijfjarige eventingpaarden georganiseerd. Inschrijven voor dit kampioenschap, dat op donderdag 11 augustus wordt verreden op de terreinen van het KNHS-centrum, is mogelijk via deze website.

De VSN-Cup bestaat uit een dressuurtest, een springparcours op B-L niveau en een korte terreinproef op B-L niveau. De kwaliteit van de galop en de aanleg om natuurlijke hindernissen te overwinnen zijn hierin de belangrijkste beoordelingscriteria. Vorig jaar won de nu zesjarige vos Concrex Akarlos (Corland x Dolca keur prest. v.Oldenburg, fokker A. Beuving - Steenbergen in Odoorn). De halfbroer van de Olympische troef Concrex Oncarlos is tegenwoordig succesvol in de eventingsport onder Tim Lips.
Het kampioenschap is open voor merries, ruinen en hengsten die in het jaar van het kampioenschap de leeftijd van vijf jaar bereiken en die zijn geregistreerd in het veulenboek, het register A, het register B (met een KWPN geregistreerde vader of een bij het KWPN erkend stamboek geregistreerde rijpaardvader of Engels volbloedvader), of het stamboek van het KWPN, het KWPN-NA of het NRPS grote maat. Bij NRPS geregistreerde paarden moeten vanaf de geboorte bij dit stamboek geregistreerd zijn. KWPN en NRPS goedgekeurde hengsten, geboren in 2006, worden zonder aan bovenstaande voorwaarden te voldoen toegelaten tot het kampioenschap.

Opgeven voor de VSN-Cup op 11 augustus kan tot 25 juli bij de KNHS via het onderstaand te downloaden inschrijfformulier.