Belgische Federale Overheid


* Zomerateliers in het Museum voor Natuurwetenschappen

Zomerateliers in het Museum voor Natuurwetenschappen

Datum: 10 augustus 2011

In de zomervakantie organiseert het Museum voor Natuurwetenschappen in Brussel steevast een heleboel activiteiten en workshops voor kinderen. Voor de zomerateliers in augustus zijn er nog enkele plaatsen vrij. Snel inschrijven is dus de boodschap!

Volgende activiteiten staan nog op het programma:

Graaf je een weg naar de iguanodons

Zou u een dino kunnen vinden in uw achtertuin? Misschien niet onmiddellijk, maar ooit zijn er in België een heleboel gevonden! Allemaal op hetzelfde plaatsje, diep onder de grond in het Henegouwse dorpje Bernissart. In dit vakantieatelier leren we alles over deze befaamde iguanodons en de andere dinosauriërs uit hun tijd. Zo worden we echte dinosaurusspecialisten!

DATUM: donderdag 25 augustus
LEEFTIJD: 6-10 jaar
PRIJS: EUR 20

Op zoek naar iguanodons in Bernissart (uitstap)

In 1878 haalde de ontdekking van iguanodons in de steenkoolmijn van Bernissart alle voorpagina's van de wereldpers. In dit vakantieatelier herbeleven we ter plaatse het fantastische verhaal van de vondst van die Belgische dino's. We gaan daarna ook op zoek naar fossielen op de achtergebleven mijnterrils in de buurt. Wie weet doen we opnieuw de vondst van de eeuw!

DATUM: vrijdag 26 augustus
LEEFTIJD: 10-16 jaar
PRIJS: EUR 25

De andere activiteiten

BiodiverCITY 4 KIDS, Waar is Max?, Wetenschap in het Paleis en PaleoLAB: meer info over al deze activiteiten vindt u in de Zomeragenda Externe link en in het zomernummer van Museumcontact Externe link .

Inschrijven kan via het telefoonnummer 02 627 42 52, op werkdagen van 9.00 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 16.30 uur.