Gemeente Zwijndrecht

Wijkplatform Noord zoekt nieuwe leden

Helaas begon deze zomer niet zoals gepland. Door het slechte weer is menig activiteit in het water gevallen. Organisatoren die barbecues in de maand juli hadden gepland, kwamen bedrogen uit door het slechte weer. Gelukkig zijn de vooruitzichten voor de maand augustus een stuk beter. Ook september beloofd een goede maand te worden met een stuk beter weer. Natuurlijk kan er voor ondersteuning van diverse activiteiten hulp worden ingeroepen van het wijkplatform.

Taak
Het wijkplatform is dit jaar uitgedund. Dit is geen goed teken omdat het wijkplatform zo minder een representatieve mening aan de gemeente kan geven. Daarom zijn wij op zoek naar leden voor ons platform. Het wijkplatform heeft een nuttige functie voor de wijk, vergelijkbaar met de ondernemingraad in een bedrijf. De ondernemingsraad is er om de rechten en plichten van de werknemers te beschermen. Dit is ook de taak van een wijkplatform.

7:10.000?
Het wijkplatform geeft advies en haar mening over plannen van de gemeente voor de wijk Noord en houdt daarbij rekening met de rechten en plichten van de bewoners. Een bedrijf met meer dan 400 werknemers is verplicht om een OR te hebben van 11 mensen. Om dit te vertalen naar de wijk: onze wijk heeft bijna 10.000 inwoners en heeft een platform van 7 mensen. Zij vertegenwoordigen op dit moment de wijk Noord. Zoals u zult begrijpen, hebben we dan ook dringend extra nieuwe leden nodig.

Steun
Naast alle serieuze taken van het wijkplatform, heeft het wijkplatform ook een minder zakelijke kant. Zo organiseert het wijkplatform jaarlijks de groendagen en geeft het steun, zowel sociaal als financieel, aan diverse activiteiten in de wijk. Zo worden in de zomermaanden menig straatfeesten en buurbarbecues gesponsord.

Website
We willen graag een goede website opzetten voor het wijkplatform. Wij zoeken deskundige mensen die ons daarbij willen helpen. Heeft u interesse om ons wijkplatform te versterken en op te komen voor de mensen in onze wijk, leuke dingen te organiseren en uw mening te delen met andere mensen en de gemeente, mail dan naar wijkplatformnoord@gmail.com. Ook als u ons wilt helpen met het opzetten van een website kunt u een reactie zenden naar dit mailadres.

Hopelijk tot ziens!

image

Wijkplatform Noord organiseerde samen met de woningcorporatie een hightea voor senioren in de wijk