Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Sneekweek klimaatneutraal

DONG Energy compenseert CO2-uitstoot zeilevenement

Sneek, 1 augustus 2011 - De Sneekweek is dit jaar volledig klimaatneutraal. Energiemaatschappij DONG Energy compenseert als sponsor van het zeilevenement alle CO2-uitstoot die tijdens de Sneekweek wordt uitgestoten. Een investering in een windenergieproject zorgt ervoor dat de CO2-uitstoot van de verwachte 140.000 bezoekers teniet wordt gedaan. De Sneekweek duurt van 5 tot en met 11 augustus.

Tijdens de Sneekweek wordt naar schatting 550 ton CO2, broeikasgas uitgestoten. De Climate Neutral Group, een onafhankelijke organisatie die is gespecialiseerd in CO2-compensatie, heeft dit berekend. Vooral het gebruik van gas, diesel en benzine die bezoekers verbruiken tijdens de reis naar Sneek (met auto of boot) belasten het milieu. DONG Energy compenseert de uitstoot door te investeren in een project in windenergie.

Duurzaam evenement
Edward Sigar, algemeen directeur van DONG Energy: 'De Sneekweek is van nature een klimaatvriendelijk evenement, omdat alles om windenergie draait. Voor ons is duurzaamheid ontzettend belangrijk en daarom dragen we er graag aan bij om dit evenement helemaal klimaatneutraal te maken. Een sportief zeilevenement als de Sneekweek past daarom heel goed bij ons marktleiderschap in offshore windenergie, waar we trots op zijn.'

Over DONG Energy
DONG Energy is een Scandinavisch energiebedrijf met wereldwijd meer dan 1,5 miljoen klanten, waarvan 150.000 klanten in Nederland. Zij heeft ruim 50 jaar ervaring op de internationale energiemarkt. Het Nederlandse hoofdkantoor van DONG Energy is gevestigd in 's-Hertogenbosch.

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht