Gemeente De Marne


Dorpsfemme op pad voor Project Vitale Dorpen in De Marne

Tijdens de bijeenkomst op 9 juni 2011 in het Kronkelhoes in Kloosterburen heeft u informatie gekregen over het project Vitale Dorpen in De Marne. Dit project omvat verschillende initiatieven en activiteiten die tezamen een bijdrage leveren aan de vitaliteit in de dorpen. We hebben met u gesproken over enkele ideeën rond proeftuinen en stimuleringsbudgetten.

Het doel van de proeftuinen is dorpsbewoners gelegenheid bieden om een methodische aanpak te ontwikkelen op de uitvoering van hun dorpsvisie of delen hiervan. Het gewenste resultaat is versterking en borging van de leefomgeving waarin naar elkaar wordt omgezien en waarin wederkerigheid in de contacten (geven en nemen) normaal is.

Met het stimuleringsbudget kunnen dorpen zelf initiatieven ontwikkelen in relatie tot krimp en leefbaarheid in de eigen leefomgeving. De gemeente wil hiermee de vitaliteit in de dorpen versterken, zoals ook beschreven in de krimpnota.

In het project wordt ook gesproken over het aanstellen van een dorpsondersteuner. Dit is een verbindende schakel tussen de dorpen en gemeente. Inmiddels weten we wie dit geworden is, namelijk Femke Klok.

Femke Klok

Dorpsfemme op pad in De Marne

Femke Klok is vers afgestudeerd en staat sinds kort ingeschreven bij KvK als Dorpsfemme! Femke wil alvast in augustus de gemeente gaan verkennen. Wij gaan daarom op woensdag 17 en donderdag 18 augustus op pad door de gemeente. Femke wil graag op informele wijze kennismaken met verschillende leden van dorpsbelangen-verenigingen (die niet met vakantie zijn). Een formele kennismaking zal overigens plaats vinden op 6 oktober tijdens een vervolgbijeenkomst voor alle dorpen. Hierover krijgt u in september bericht.

Bent u in de gelegenheid en vindt u het leuk om alvast informeel kennis te maken met Femke? Dat kan!

Onze pleisterplaatsen zijn als volgt:

Woensdag 17 augustus
10.30 11.30 uur, Pieterburen, Domies Toen
12.00 13.00 uur Kloosterburen, hotel het Klooster 13.30 14.30 uur Zoutkamp, bakkerij/lunchroom de Zilte Bries 15.00 16.00 uur Houwerzijl, Theefabriek

Donderdag 18 augustus
10.00 11.00 uur Ulrum, Expoor
13.30 14.30 uur Eenrum, Abrahams Mosterdmakerij & Restaurant

Als u ergens wilt aansluiten voor een kop koffie en kennismaking, wilt u dit dan per omgaande aan ons doorgeven? Graag via D.sibbes@cmogroningen.nl of 06-46078333.
Graag tot ziens op 17 of 18 augustus!

Met vriendelijke groet,
Dorine Sibbes, CMO Groningen
Femke Klok, dorpsondersteuner gemeente De Marne

Leens, 01 augustus 2011.