Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 10.55 uur

Utrecht, 05-08-2011

Aanrijding Zuilense Ring, getuigen gezocht
MAARSSEN De politie zoekt getuigen van een aanrijding die op donderdagavond 4 augustus rond 18.40 uur op de Zuilense Ring plaatsvond.

Rond 18.40 uur reden een 43-jarige automobilist uit IJsselstein en een 43-jarige automobiliste uit Maarssen over de Zuilense Ring, komende uit de richting van Maarssen en gaande in de richting van de Rijksweg A2 richting Utrecht. Bij de Maarssense zaten haar zoontjes van 7 en 10 jaar in de auto. Bij de oprit naar de A2 richting Utrecht sloegen beiden linksaf. Over de Haarrijnse Rading kwam hen een 30-jarige automobilist uit Utrecht tegemoet, die rechtdoor wilde rijden om zijn weg over de Zuilense Ring in de richting van Maarssen te vervolgen. De Utrechter botste in de flank van beide autos. Alle autos liepen forse schade op, maar niemand raakte gewond.

De politie ging ter plaatse. Terwijl agenten de aanrijding afhandelden, kwamen drie kennelijke bekenden van de Utrechter ter plaatse. Daar zij niets op de plaats van de aanrijding te zoeken hadden, stuurden agenten hen weg. Eén van de mannen, een 38-jarige Utrechter, bedreigde vervolgens een agent verbaal met de dood. Daarop werd deze verdachte aangehouden, waarbij hij zich verzette. Agenten zagen zich gedwongen hem naar de grond te brengen en te boeien. Hij werd overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten. De agent deed aangifte van bedreiging. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

De betrokkenen bij de aanrijding spreken elkaar tegen over de oorzaak. Daarom wordt aan getuigen van de aanrijding verzocht contact op te nemen met de politie van district Rijn & Venen op telefoonnummer 0900-8844.

Fietsdieven

WOERDEN Op donderdag 4 augustus werden na een fietsdiefstal in Woerden vier verdachten in Gouda aangehouden.

In de middag wilde een 70-jarige vrouw uit Woerden haar fiets pakken, die zij op het Stationsplein-noord had neergezet. Zij zag echter dat die net door een jongen werd gestolen en dat hij erop wegfietste. Zij deed aangifte in het politiebureau.

Toen zij rond 16.30 uur met haar man in een auto over het Stationsplein-noord reed, zagen zij dezelfde jongen daar weer op haar fiets rijden. Bij hem achterop zat een andere jongen en naast hen reden nog twee jongens op één fiets. Het echtpaar volgde het viertal, zag dat zij hun fietsen dumpten op de Johan de Wittlaan, in een auto stapten en wegreden. Het echtpaar belde de politie en agenten keken in de omgeving naar de auto met de verdachten uit, maar zij werden niet meer aangetroffen. De Woerdense werd met haar fiets herenigd. De andere fiets is voor onderzoek in beslag genomen.

De auto bleek thuis te horen in Gouda. De Woerdense agenten seinden de politie in Gouda in, met het verzoek naar de auto uit te kijken. Aan het begin van de avond hielden Goudense agenten het viertal, jongens van 17, 18 en 19 uit Gouda en een jongen van 19 jaar uit Moordrecht, aan. In hun auto werden goederen aangetroffen die mogelijk van diefstal afkomstig zijn. De vier zijn naar het arrestantencomplex van de Politie Utrecht overgebracht en zijn daar voor nader onderzoek ingesloten.

Drugs onder versnellingspook

WOERDEN Een agente trof op donderdagavond 4 augustus meerdere verpakkinkjes drugs onder de kap van een versnellingspook aan.

Rond 18.50 uur controleerden agenten een 19-jarige automobilist uit Woerden op de Steinhagenseweg. Bij hem in de auto zat een even oude plaatsgenoot. Bij de controle bleek dat de auto als onverzekerd te boek stond. Daarop namen de agenten de auto in beslag. De 19-jarige Woerdenaar verklaarde dat de auto wel was verzekerd. Hij zou die avond naar het politiebureau komen om de verzekeringspapieren te tonen.

Een agente reed met de auto naar het politiebureau en bemerkte onderweg dat het kapje onder de versnellingspook los zat. Op de binnenplaats van het politiebureau wilde zij het kapje op zijn plaats drukken, maar zag toen dat er een boterhamzakje onder verstopt zat. In het zakje zaten zeventien ponypacks met vermoedelijk cocaïne. Deze werden in beslag genomen.

Rond 19.30 uur verschenen de beide 19-jarige Woerdenaars in het politiebureau om de verzekeringspapieren te tonen. Zij werden beiden aangehouden en zijn voor nader onderzoek in het politiebureau ingesloten.