Politie Groningen

Vrijdag 5 augustus 2011

Provincie Groningen, 05-08-2011

Hoge snelheid leidt naar alcomobilist

SELLINGEN De politie heeft donderdagavond op de Zevenmeersveenweg in Sellingen een 21-jarige man uit Nieuw Buinen aangehouden voor rijden onder invloed. De Drent viel op door zijn hoge snelheid. Toen de dienders hem wilden controleren, reed de man 120 km/uur, waar 80 km/uur is toegestaan. Tijdens de controle roken de agenten alcohol bij de bestuurder. Een blaastest wees uit dat de verdachte te veel alcohol had gedronken. Na de ademanalysetest werd vastgesteld dat hij 475 ugl (ruim
1 promille) alcohol in zijn bloed had. De Nieuw Buiner, een beginnend bestuurder, moest zijn rijbewijs inleveren. De politie maakt proces-verbaal op.

Bromfietser onder invloed

GRONINGEN - De politie heeft donderdagavond in de Sabastraat in Groningen een 37-jarige man uit Groningen aangehouden voor rijden onder invloed. De Drent viel op, omdat hij zonder helm op zijn bromfiets reed. Tijdens de controle roken de agenten alcohol bij de bromfietser. Een blaastest wees uit dat de verdachte te veel alcohol had gedronken. Na de ademanalysetest werd vastgesteld dat hij 750 ugl (1,7 promille) alcohol in zijn bloed had. De Stadjer moest zijn rijbewijs inleveren. De politie maakt proces-verbaal op.

Bejaarde fietsster gewond

MUSSELKANAAL Een 86-jarige fietsster uit Stadskanaal is donderdagmiddag gewond geraakt op de Exloerweg in Musselkanaal. Een 38-jarige motorrijder uit Musselkanaal wilde vanaf de Sluiskade de Exloerweg oprijden, maar zag de fietsster over het hoofd. De motorrijder kon niet voorkomen dat hij de fiets aan de achterzijde raakte. De bejaarde vrouw viel daardoor van haar fiets. Ze is voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Alcomobilist vernielt kampeerveld

SELLINGEN De politie heeft donderdagavond in Sellingen een 22-jarige automobilist uit Nieuw Buinen aangehouden. De man had met zijn auto over een kampeerveld aan de Zevenmeersveenweg gereden, waarbij een deel van het terrein was vernield. Toen agenten hem zagen rijden en hem op zijn gedrag aan wilden spreken, bleek dat de bestuurder onder invloed van alcohol was. Hij had een alcoholpromillage van bijna 1,1 (475 ugl). De politie maakt proces-verbaal op voor vernieling en rijden onder invloed.

Rotterdammer met glas geslagen

GRONINGEN Een 22-jarige inwoner van Rotterdam is donderdagnacht gewond geraakt nadat hij door een 19-jarige man uit Haren met een glas was geslagen. Een en ander gebeurde in een horecagelegenheid in de Gelkingestraat in Groningen. Het slachtoffer moest zich met verwondingen in het gezicht laten behandelingen in het ziekenhuis. De politie kon de verdachte aanhouden. Hij is ingesloten.

Verdachten winkelinbraak aangehouden

GRONINGEN De politie heeft donderdagnacht in de Rijksweg in Groningen drie mannen aangehouden op verdenking van een winkelinbraak. Getuigen belden de politie omdat ze een aantal personen met mutsen over het hoofd een winkel uit zagen lopen. Bij aankomst troffen agenten drie mannen aan die voldeden aan het signalement. Ze zaten in een auto waarvan het kenteken niet overeenkwam met het voertuig. De verdachten, twee mannen uit Groningen (24 en 25 jaar) en een man waarvan de woonplaats niet bekend is (20 jaar), zijn ingesloten. De auto is in beslag genomen voor onderzoek.

Agenten halen hond uit auto

OPENDE De politie heeft donderdagmiddag op een parkeerplaats aan de Parkweg in Opende een hond uit een auto gehaald. Agenten werden gewaarschuwd dat al zeker een uur een hond in een zo goed als afgesloten wagen zat. In de auto was de temperatuur fors opgelopen. Hoewel het raam op een kier stond, was er te weinig frisse lucht voor het dier. Agenten hebben een autoraam ingeslagen om de hond uit de auto te krijgen. De eigenaar, een inwoonster van het Friese Burgum, kwam even later aangelopen. Ze had zich niet gerealiseerd dat het zo warm in de auto kon worden.

Man met stenen bekogeld

SCHEEMDA De politie heeft donderdagmiddag in de Esborgstraat in Scheemda een 23-jarige inwoner van Marum aangehouden. De man had in een horecagelegenheid onenigheid gekregen met een 51-jarige man uit Scheemda. De 23-jarige gaf de Scheemder een klap en pakte even later een klinker die hij naar het slachtoffer gooide. De steen raakte de Scheemder niet, maar vernielde wel enkele glazen. Het duo liep naar buiten waar de Marumer opnieuw met stenen gooide. Daarbij raakte het slachtoffer gewond aan zijn rug en arm. De verdachten kon snel daarna worden aangehouden. Hij is ingesloten voor verhoor.

Politie controleert voor veilig verkeer

PROVINCIE GRONINGEN Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. De politie controleerde donderdag 4 augustus op diverse plaatsen het verkeer.


- Bedum, Rijksweg N46:aantal geregistreerde voertuigen: 1241, aantal overtredingen: 3, hoogst gemeten snelheid: 113 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.


- Groningen, Plataanlaan (Provincialeweg N370):aantal geregistreerde voertuigen: 2735, aantal overtredingen: 65, hoogst gemeten snelheid: 116 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.


- Wehe den Hoorn, Provincialeweg N361:aantal geregistreerde voertuigen: 2735, aantal overtredingen: 65, hoogst gemeten snelheid: 116 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.