NCRV

Deel twee van het drieluik over de crisis in Europa

Ingezonden door NCRV op 4 augustus, 2011 - 10:27


vrijdag 05 augustus 2011 - 20:55 uur
Zender:
Nederland 2

Aandacht voor de crisis in de huizenmarkt

Vrijdag in het NCRV-programma Altijd Wat het tweede deel van het drieluik over de crisis in Europa. Gewapend met een camera trekken drie verslaggevers naar drie Europese landen in crisis: Spanje, Griekenland en Ierland. Griekenland en Ierland krijgen inmiddels, onder strenge voorwaarden, noodhulp van de EU. En ook Spanje, dat inmiddels al fors bezuinigt, zou mogelijk bij Europa moeten aankloppen voor aanvullende financiële steun. Wat betekent het voor gewone burgers om te wonen in een land in crisis, wat merk je er van in het dagelijks leven en wat betekent het voor de toekomst? In deze tweede aflevering aandacht voor de crisis in de huizenmarkt.

Daarnaast de slotaflevering van de zomerserie over een groep dakloze verslaafden op hun `werkvakantie' naar Roemenië. Barry, Johan en Ivo verblijven in opvangcentra in Nijmegen. Het geld voor de reis hebben ze zelf bij elkaar gebracht. Tijdens de reis willen ze ook iets terug doen voor de Roemeense bevolking. De hoop is dat de daklozen door deze ervaring weerbaarder worden. In deze slotaflevering gaan de daklozen aan de slag in de krottenwijken van Bacau, een industriestad in het arme noordoosten van Roemenië.

In het tuingesprek Joop Munsterman, de voorzitter van FC Twente. De ploeg die heen en weer geslingerd wordt tussen vreugde en verdriet. Afgelopen weekend pakte de ploeg van Joop Munsterman de eerste prijs van het seizoen, de Johan Cruijff-schaal. En begin vorige maand stortte een deel van het stadion in waarbij twee bouwvakkers om het leven kwamen.

En verder de taalcolumn van Jan Kuitenbrouwer waarbij deze week de term onbehagen centraal staat.

Schrijfster Naema Tahir schuift aan bij presentatrice Ghislaine Plag als opiniemaker en geeft haar visie op de reportages en onderwerpen.

Bekijk hier alvast de Altijd Wat Wijzer over mensenhandel.

Programma:
Altijd Wat
Presentator:
Ghislaine Plag
Website:
http://altijdwat.ncrv.nl