Sparq

Gecertificeerde opleiding triage-assistent borgt kwaliteit

Triage-assistent vervult sleutelfunctie op huisartsenpost Het aantal huisartstenposten in Nederland is de laatste jaren in hoog tempo toegenomen. Ruim 15,5 miljoen Nederlanders zijn voor de acute zorg aangewezen op een huisartsenpost. De eisen worden steeds zwaarder en de huisartsenpost is een zeer belangrijk onderdeel van de eerstelijns gezondheidszorg geworden. De triage-assistent vervult daarin een sleutelfunctie. De triage-assistent beoordeelt in eerste instantie de urgentie van de hulpvragen, voordat de huisarts de uiteindelijke beoordeling doet.

Introductie gecertificeerde opleiding tot triage-assistente bij huisartsenposten Op initiatief van de Vereniging van Huisartsenposten (VHN), het Nederlands Huisartsengenootschap (NHG), de Nederlandse Vereniging voor Doktersassistenten (NVDA) en het Internetcollege (opleidingsinstituut) zijn de beroepscompetenties vastgesteld, waarna het InternetCollege in samenwerking met SPARQ (specialist in klantcontact) een opleiding ontwikkelde, die opleidt tot het landelijk erkende titel van `gecertificeerd triage-assistent´. Deze opleiding is niet alleen interessant en toegankelijk voor doktersassistenten werkzaam op een huisartsenpost, maar is tevens te volgen door assistenten binnen een huisartsenpraktijk.

De opleiding: online voor theorie, klassikaal voor communicatietraining en individueel op de werkplek De training bestaat uit drie onderdelen: een deel over de medische achtergronden en urgentiebepaling (online), een communicatietraining in het effectief uitvragen van patiënten (1 dag training in een groep) en tot slot een praktijkstage om algemene vaardigheden op te doen voor het werken op een huisartsenpost. De opleiding is grotendeels via het internet te volgen en daardoor tijd- en plaatsonafhankelijk. Door deze flexibiliteit sluit de opleiding goed aan op de dagelijkse praktijk op de huisartsenpost.

Deelnemen? Voor deelname aan de opleiding neemt u als huisartsenpost of praktijk contact op met InternetCollege. Na een intake wordt per individuele deelnemer samen met u een trainingsplan opgesteld. InternetCollege: telefoon 046 4200 257 of e-mail: info@internetleren.nl.