Nederlandse bierliefhebbers hebben hun favoriete bier gekozen


BREDA, 20110801 -- Op verzoek van velen heeft Meesterbrouwer Gerard van den Broek twee nieuwe bieren uit de archieven van de Hertog Jan brouwerij gekozen. Nederland heeft de afgelopen tijd kennis kunnen maken met deze twee nieuwe bieren, die wij tijdelijk Hertog Jan X en Y genoemd hebben. Inmiddels is bekend welke van deze bieren de meeste stemmen verzameld heeft.

Door middel van proeverijen hebben vele bierliefhebbers de bieren kunnen beoordelen. Middels de website, een mobiele applicatie of de Facebookpagina hebben velen een stem voor hun favoriete bier achtergelaten, begeleid door een proefnotitie en een gekozen naam. De stemmen zijn geteld en het winnende bier is bekend. Welke naam het winnende bier gaat krijgen, weten wij echter nog niet. Wij hebben ongelofelijk veel suggesties voor een naam ontvangen en op dit moment zetten wij alles op alles om uit al de inzendingen een passende naam voor het winnende bier te kiezen.

Natuurlijk willen we je niet langer laten wachten op het eindresultaat van ‘De Proeverij’. Niet alleen hebben wij vol spanning gewacht tot het winnende bier bekend zou zijn, ook Gerard heeft in spanning gezeten. Vol trots kondigt hij in de volgende video dan ook het winnende bier aan. Wordt het X of wordt het Y? Je komt er achter door Gerard’s videoboodschap te bekijken:
http://www.youtube.com/hertogjan#p/search/0/iafe4UPrKKU

Over Hertog Jan:

Hertog Jan is niet meer weg te denken uit de Nederlandse biercultuur met zijn pilsener en ruime assortiment speciaalbieren, zoals Hertog Jan Karakter, Weizener en Grand Prestige. Hertog Jan is onderdeel van ’s werelds leidende brouwerijgroep Anheuser-Busch InBev, in Nederland ook verantwoordelijk voor merken als Jupiler, Dommelsch Leffe, Hoegaarden en Beck’s. Zie voor meer informatie: www.hertogjan.nl





AB InBev