Ingezonden persbericht


Zandsculptuur Festival Hoensbroek 2011

Grootste festival van Europa!
Met speciale avondopenstellingen

2 juli - 6 november

Kasteel Hoensbroek organiseert het grootste Zandsculpturen Festival van Europa! Uit 8 miljoen kilo zand, creëren 34 kunstenaars maar liefst 24 enorme en prachtige scènes in zand tot wel 7 meter hoog! Dit jaar organiseren wij ook een aantal speciale avondopenstellingen!

8 miljoen kilo zand

Aanschouw meesterwerken gemaakt uit 8 miljoen kilo zand. U ziet de indrukwekkende Sagrada Familia, de Eiffeltoren en de Keulse Dom. Ook beroemdheden als Julius Caesar, musketier D'Artagnan en koning Arthur zijn van de partij.

Nieuw in 2011
Het festival is dit jaar compleet vernieuwd ten opzichte van vorig jaar: het is groter in aantal kilo's zand, in oppervlak én in aantal zandbeelden. Met maar liefst 8.000 ton (= 8 miljoen kilo) zand, creëren dertig binnen- en buitenlandse carvers de prachtigste zandsculpturen

Meesterwerken

Tijdens een festivalbezoek aanschouwt u meesterlijke taferelen, verhalen en monumenten uit onze geschiedenis. Zo ziet u het verhaal van musketier d'Artagnan, de legende van Koning Arthur en de ridders van de ronde tafel.

Sagrada Familia

Tevens geniet u van een aantal Romeinse taferelen. Zo is een gladiatorengevecht in het Colosseum te zien en ontmoet u de beroemdste Romein aller tijden: Julius Caesar. Deze zandbeelden staan te midden van een aantal meesterlijke bouwwerken. Enkele voorbeelden hiervan zijn de Dom in Keulen, de Eiffeltoren en de Sagrada Familia.

Komt allen!

Zandsculpturenfestival: van 2 juli tot en met 6 november 2011 op het domein van Kasteel Hoensbroek. Elke dag open van 11.00 - 17.30 uur.

Speciale avondopenstellingen

Extra: het festival is dit jaar een aantal avonden geopend:

dinsdag 20 september, woensdag 5 oktober, donderdag 20 oktober en zaterdag 5 november.

Adres en entree

Zandsculpturen (elke dag van 2 juli tm 6 november):
- volw. E 7,50 60+ E 7,-

- kids E 4,50 (4-12 jr.)

Zandsculpturen ínclusief toegang Kasteel Hoensbroek:
- volw. E 14,50 60+ E 14,-

- kids E 8,00 (4-12 jr.).
Honden geen toegang. Gratis parkeren!

Kasteel Hoensbroek Klinkertstraat 118, 6433 PB, Hoensbroek, 045 -522 72 72.

Vind ons ook op Twitter, Facebook en Youtube.

-----------------------


---- --