Ingezonden persbericht


Persbericht:

Festival 5D | vrijplaats voor de zintuigen organiseert poëziewedstrijd

Winnaar wint 2 toegangskaarten festival en etentje in het donker

Amsterdam, 1 augustus 2011 - Festival 5D organiseert een poëziewedstrijd over de zintuigen. De winnaar ontvangt twee toegangskaarten voor Festival 5D en een etentje in het donker in het Nachtcafé van het festival. Deelnemers wordt verzocht een kort gedicht te schrijven over één of meerdere zintuigen. Festival 5D vindt plaats op zaterdag 10 september van 11.00 uur tot 20.00 uur op de NDSM-werf in Amsterdam. De dag staat in het teken van de vijf zintuigen: horen, zien, voelen, ruiken en proeven.

De spelregels

Het gedicht mag niet langer zijn dan 160 tekens en moet per SMS verstuurd worden aan telefoonnummer: 06 -­ 47 29 66 36 (dit nummer is alleen te gebruiken voor de wedstrijd).

De kosten voor de SMS zijn de standaardkosten van de provider van de deelnemers. Insturen kan t/m 31 augustus 2011. De winnaar wordt telefonisch op de hoogte gebracht. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd. Gedichten kunnen op de website en in andere communicatie uitingen gepubliceerd worden.

Het festival

Bezoekers van Festival 5D worden meegenomen op een zintuiglijke ontdekkingsreis van spinnenwebben bouwen en vechttoneel tot boksen en eten in het pikkedonker. Theater, muziek, workshops en culinair vermaak bieden volwassen en kinderen een gevarieerd programma waarbij alle zintuigen worden aangesproken. Het gehele festivalprogramma is hier te bekijken: http://www.festival5d.nl/programma

Over Festival 5D
Stichting Festival 5D wil met het festival een inclusieve samenleving bevorderen waarin iedereen mee kan doen, ongeacht wie hij of zij is en wat hij of zij kan. Vorig jaar werd het festival voor het eerst georganiseerd door NSGK, de initiatiefnemer van het festival. Dit jaar is Festival 5D een onafhankelijke stichting geworden. NSGK en VSBfonds zijn betrokken als hoofdsponsors. Daarnaast wordt het festival financieel gesteund door SNS REAAL Fonds, Skanfonds, Fonds Nuts Ohra, Bartiméus Sonneheerdt, Johanna KinderFonds, Fonds voor Cultuurparticipatie, Oranje Fonds, Schipholfonds, Start Foundation en Stadsdeel Amsterdam-Noord.

// Einde bericht