Persbericht


1 augustus, 2011

BullGuard ontvangt VB100-award voor AntiVirus 10
~ BullGuard scoort het best op veiligheid en gebruiksgemak ~

BullGuard, specialist in gebruiksvriendelijke consumentenoplossingen voor de beveiliging van PC's en mobiele apparaten, heeft onlangs de VB100-award voor AntiVirus 10 ontvangen van het Virus Bulletin team. Virus Bulletin, speciale uitgave op het gebied van malware en spam, voert onafhankelijke vergelijkingstests uit voor antivirusproducten. Op het testplatform Windows Server R2 zijn 43 beveiligingsproducten getest. BullGuard behaalde een score van 9 uit 10 en ontving de VB100-award voor onder andere snelle scantijd en het niet hoeven herstarten bij installatie.

"De detectieresultaten waren uitstekend", zegt John Hawes van Virus Bulletin over de resultaten van BullGuard AntiVirus 10. "BullGuard verdient een VB100-award met deze solide slagingspercentages. Ze zijn voor alle drie de inzendingen in het afgelopen jaar geslaagd. Dit geldt ook voor de vijf inzendingen in de tientallen testen die we eerder hebben gedaan."

"We zijn blij dat we een goede balans tussen veiligheid en gebruiksgemak hebben gevonden", zegt Claus Villumsen, CTO van BullGuard. "De testresultaten tonen een verbetering aan van onze belasting op het systeem. Voorheen waren onze resultaten niet de beste omdat, wanneer we een keuze tussen veiligheid en gebruiksgemak moesten maken, we altijd veiligheid op de eerste plaats hebben gezet. Natuurlijk hebben we continu gewerkt aan het verlagen van de systeembelasting en dit werpt nu zijn vruchten af."

BullGuard heeft een zorgvuldig vastgestelde maximale beveiligingsomgeving ontwikkeld in de AntiVirus 10. De architectuur is gebaseerd op een afweersysteem met meerdere lagen en omvat verschillende technologieën zoals webscanning, behavioural detection-blokkering en traditionele handtekening-detectietools. BullGuards unieke combinatie van verschillende technologieën garandeert dat alle schadelijke codes, die wellicht door één laag heen komen, worden opgevangendoor een volgende laag. BullGuard heeft de behavioural detection-technologie toegevoegd als onderdeel van de traditionele op handtekeningen gebaseerde en heuristische virusdetectie - de methode waar de meeste concurrenten hun detectie op baseren. De VB100 resultaten tonen aan dat dit verstandig is.

"De heuristische detectietechnologie heeft de mogelijkheid om mutaties van bekende virussen te detecteren, gebaseerd op de traditionele handtekeningdetectie", vervolgt Villumsen. "Behavioural detection is een geheel andere technologie. In plaats van alleen het detecteren van virussen die bekend zijn bij de virus-handtekeningen-database, identificeert behavioural detection virussen die zich abnormaal gedragen op basis van bestanden, het register, processen en netwerkgebeurtenissen op de computer en schakelt ze vervolgens uit. Virussen worden dus herkend lang voordat de traditionele virusdetectie - heuristiek of niet - deze ziet, op basis van het gedrag van het virus."

De VB100 review op Windows Server 2008 R2 van Virus Bulletin is te bekijken op: http://www.virusbtn.com/vb100/index

(414 woorden)