drs. N. (Nico) van Baarsen RE RI in dient bij Het Expertise Centrum

01-08-2011

persbericht van Het Expertise Centrum

Nico van Baarsen (1963) heeft ruim 25 jaar ervaring in zowel de publieke als private sector. Hij vervulde onder andere de functies van hoofd IT-audit, adviseur, project- en interim manager en hoofd van het ERP competence center. Voor zijn overstap naar HEC was Van Baarsen manager bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken en adviseerde de bestuursraad over de optimalisatie van het auditproces. Hiervoor was hij actief als directeur ICT bij ditzelfde ministerie waarbij hij verantwoordelijk was voor de automatisering en de interdepartementale samenwerking op IT-gebied. Hij was eerder werkzaam bij de Accountantsdienst van het Ministerie van Defensie en bij KPMG Accountants.

Van Baarsen studeerde Bedrijfseconomie, met als afstudeerrichting Bestuurlijke Informatiekunde, aan de Rijksuniversiteit Groningen. Later is hij toegetreden tot NOREA (Nederlandse orde van Register EDP-auditors). Nico is sinds 2009 ook actief als Gateway reviewer.

Zijn werk speelt zich vrijwel altijd af in de combinatie van beleid, ICT en de borging van de kwaliteit. Nico beperkt zich niet tot de technologische aspecten van een (audit)project maar zijn werkzaamheden gaan ook in op de organisatorische en bestuurlijke aspecten.

Nico van Baarsen zal toetreden tot de sector Onderwijs, Cultuur, Welzijn en Zorg van HEC.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl

Links:
http://www.hec.nl