Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Keuze voor varianten Nieuwe Westelijke Oeververbinding uit hoge hoed getoverd

In een participatieproces is er sinds het begin van dit jaar met vele belanghebbenden intensief gepraat over de aanleg van een Nieuwe Westelijke Oeververbinding. Uit alle varianten die hier naar voren geschoven zijn, is nu door de projectorganisatie zonder enige verantwoording af te leggen een viertal varianten geselecteerd die verder onderzocht zullen gaan worden. Alle andere mogelijke varianten zijn hiermee definitief uit de procedure geschrapt.

De varianten die geselecteerd zijn, betreffen één tracé van de Oranjetunnel (die op twee manieren aangelegd kan worden) en drie tracés van de Blankenburgtunnel. Eén van deze tracés betreft een weg op maaiveld die midden door het groene gebied met het kenmerkende slagenlandschap tussen Vlaardingen en Maassluis loopt. Deze variant is tijdens het participatieproces niet door de deelnemers, maar door de projectorganisatie zelf ingebracht en is nu dus door diezelfde projectorganisatie meegenomen in de selectie.

Het ontbreken van argumentatie voor de geselecteerde varianten is een schoffering van het participatieproces en alle belanghebbenden en bewoners, vinden diverse organisaties waaronder het actiecomité Blankenburgtunnel Nee en Groeiend Verzet. Zij roepen de Tweede Kamer dan ook door middel van een brief op om in te grijpen en het besluitvormingsproces stil te leggen totdat inzicht wordt gegeven in de selectie van varianten. Zolang dit niet gebeurt, kan er geen sprake zijn van draagvlak en dreigen er verkeerde keuzes gemaakt te worden die later niet meer terug te draaien zijn zonder de inzet van zware juridische middelen.

*Einde persbericht*

----------

Afzenders persbericht:
Actiecomité Blankenburgtunnel Nee
Groeiend Verzet
KNNV afdeling Delfland
Midden-Delfland Vereniging
Stichting A4 met Vaart
Ben van der Chijs