Ingezonden persbericht


Hilversum, 28 juli 2011

24 uur per dag op maat gemaakte kinderprogrammering op Z@ppelin/ Z@PP 24

Op maandag 1 augustus gaat de programmering van Z@ppelin en Z@PP uitbreiden. De kinderprogrammering wordt aangevuld met programma's op het digitale kanaal Z@ppelin/ Z@PP 24: als er op Z@ppelin programma's zijn voor de kleinere kinderen, dan zendt Z@PP op het digitale kanaal programma's uit voor de oudere kinderen, en vica versa. Zo zorgt de publieke omroep dat er 24 uur per dag voor alle leeftijden op maat gemaakte, kwalitatieve kinderprogramma's worden uitgezonden.

De start van het counterkanaal gaat gepaard met een aantal evenementen. Vanaf 1 augustus wordt op het digitale kanaal voor de oudere kijkers, in aanloop naar nieuwe afleveringen van SpangaS (NCRV) bij Z@PP, alle afleveringen van vorige seizoenen uitgezonden. Ook passeren vanaf aanstaande maandag alle uitzendingen van Junior Song Festival (AVRO) nog eenmaal de revue, voordat er in september bij Z@PP weer nieuwe afleveringen van start gaan.

Voor de kleuters en hun ouders biedt Z@ppelin/ Z@PP 24 de mogelijkheid om dagelijks om 18.30 uur Sesamstraat (NTR) te zien.

Z@PP heeft zich dit jaar verbonden aan de Z@PP Theaterprijs, een nieuwe prijs voor de beste jeugdvoorstelling van het afgelopen seizoen. Daarom worden alle genomineerde theaterregistraties exclusief uitgezonden op dit digitale kanaal.

Op de sites van Z@ppelin en Z@PP is het nu ook mogelijk om live televisie te kijken. Hiermee zijn Z@ppelin en Z@PP de enige zenders in Nederland waarvan de stream fulltime op internet te vinden is.

Zo zijn de programma's van Z@ppelin en Z@PP altijd en overal en voor iedereen te zien. Meer informatie over de ontvangst van Z@ppelin/Z@PP 24 en de andere themakanalen is te vinden op www.nederland24.nl

Perscontact