Politie Brabant Zuid-Oost

Agressieve groep personen aangehouden

Deurne, 01-08-2011 o Op de kruising Hagelkruisweg/Zeilbergsestraat zijn zondagochtend rond 4.15 uur vijf aanhoudingen verricht door de politie. Het gaat om twee mannen (31 en 32 jaar) uit Eindhoven, een 29-jarige man uit Asten, een 24-jarige vrouw uit Asten en een 37-jarige vrouw uit Eindhoven.

De drie mannen zijn aangehouden vanwege het plegen van openlijk geweld, niet voldoen aan een bevel en belediging. De twee vrouwen zijn aangehouden omdat zij zich zeer agressief gedroegen.

Agenten waren naar de Hagelkruisweg gegaan na een melding over een conflict op die kruising. Hier werd de 31-jarige man aangehouden, omdat hij iemand een klap tegen zijn hoofd gaf. De twee andere mannen bemoeiden zich met de aanhouding en zijn daarop ook aangehouden voor onder meer belediging.

De twee vrouwen zijn bekenden van de aangehouden mannen. Zij waren kort voor de aanhouding van de mannen in een nabij gelegen achtertuin. Hier zouden zij een 17-jarige jongen hebben geslagen en met de dood hebben bedreigd. Hierna zijn de vrouwen de tuin uitgevlucht. Zij kwamen terecht in de conflictsituatie op straat en wilden naar hun inmiddels aangehouden vrienden. Om ook andere aanwezigen op afstand te houden, stonden enkele agenten in een linie. De 24-jarige vrouw is onder hevig verzet aangehouden, toen zij door de linie heen wilde lopen. De 37-jarige vrouw was verbaal erg agressief en beledigde een agente. Ook zij is onder hevig verzet aangehouden. De agente raakte gewond aan een elleboog, knie en vingers.

De mannen zijn na het opmaken van een proces-verbaal heengezonden. Beide vrouwen zijn in verzekering gesteld voor verder onderzoek.