Politieberichten Gooi- en Vechtstreek


Dynamische alcohol- en snelheidcontroles: 17 aanhoudingen

Bussum, Hilversum, Huizen, Laren, 01-08-2011 o Afgelopen weekend zijn er door het verkeershandhavingsteam bij dynamische verkeerscontroles in de regio (surveillerend i.p.v. op één locatie staan) 17 bestuurders aangehouden. Er werd voornamelijk gecontroleerd op het rijden onder invloed en het overschrijden van de maximum snelheid. Ook op overige verkeersovertredingen werd gehandhaafd. Tegen alle aangehouden bestuurders is proces verbaal opgemaakt.

Alcohol

Uitschieter waren een 29-jarige vrouw uit Nederhorst den Berg, zij blies 1050 ugl (2,4 promille), bijna vijf keer de toegestane hoeveelheid. Daarnaast bleek haar rijbewijs ongeldig verklaard. Een 28-jarige man uit Huizen blies 705 ugl (1,6 promille) en een 51- jarige automobiliste uit Bussum liet 635 ugl zien (1,45 promille). Een bromfietser, die in eerste instantie een stopteken negeerde, werd na een korte achtervolging staande gehouden. De bromfietser uit Naarden bleek ook 'een glaasje teveel op', hij blies 620 ugl (1,4 promille). In totaal werden dit weekeinde ruim 886 blaastesten afgenomen.

Snelheid

De hoogst gemeten snelheid was 103 km/u, daar waar 60 km/u de max is. De bestuurder werd gelaserd op de Hilversumseweg in Laren en negeerde vervolgens een stopteken. Daarop werd door een motorrijder van politie de achtervolging ingezet. Uiteindelijk wist de automobilist te ontkomen. Later bleek aan de hand van het kenteken dat de auto gestolen was in Baarn. De gegevens zijn gedeeld met regiokorps Utrecht, waar Baarn onder valt.