Watersportverbond - KNWV

Maaien Veluwemeer en Wolderwijd gestart

maandag 1 augustus 2011

Maandag 1 augustus is er gestart met het maaien van de waterplanten op het Veluwemeer en het Wolderwijd. Op het Veluwemeer gaat het om circa 50 ha en op het Wolderwijd om ruim 100 ha. De werkzaamheden zullen een week duren.

Het maaien wordt gedaan in opdracht van het projectbureau IIVR, het samenwerkingsverband van Rijkswaterstaat, provincies en gemeenten rond het Veluwemeer en het Wolderwijd. Het Watersportverbond en HISWA Vereniging zijn nauw bij de voorbereidingen betrokken. Vorig jaar ebben de watersportverenigingen en âbedrijven al aangegeven waar zich de grootste overlast voor de watersport voordoet. Ook het recent
ingestelde meldpunt (info@iivr.nl) heeft belangrijke informatie opgeleverd over de actuele stand van zaken. Watersporters konden via dit meldpunt doorgeven waar zich de grootste overlast van waterplanten voordeed.

Structurele oplossing
Met het maaien van de huidige hoeveelheid waterplanten moeten dit jaar de ergste problemen op het Veluwemeer en het Wolderwijd voorbij zijn. Ook vanuit andere delen van de randmeren en van het IJmeer/Markermeer komen echter veel klachten. Dat vraagt om een structurele aanpak en oplossing. Het Watersportverbond en HISWA Vereniging zijn daarover in overleg met betrokken overheden.