Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

"FunX mag niet verdwijnen uit de Ether!"

De Jonge Socialisten in de PvdA (JS) van de afdelingen Den Haag en Amsterdam roepen hun wethouders Media op om zich sterk te maken voor het behoud van de radiozender FunX bij minister Van Bijsterveldt. Door de landelijke bezuinigingen en het aflopen van de convenanten met de gemeenten dreigt FunX te verdwijnen. De JS Den Haag en de JS Amsterdam vinden dat dat niet mag gebeuren!

Al jaren maakt FunX radio in de grote steden. Elke dag luisteren honderdduizenden naar FunX. "FunX heeft een zeer grote maatschappelijke functie onder jongeren. Het is één van de weinige, misschien wel de enige jongerenzender die consequent aandacht besteedt aan maatschappelijke onderwerpen en thema's. Internationaal, nationaal en ook lokaal.. Een zender die zoveel jongeren bereikt en informeert mag niet verdwijnen!", aldus Wouter Booij, voorzitter van de JS Den Haag.

Om hier wat tegen te doen roepen de Jonge Socialisten van de afdelingen Amsterdam en Den Haag hun wethouders van Media (Rabin Baldewsingh in Den Haag en Carolien Gehrels in Amsterdam) op om zich hard te maken voor FunX bij de minister. "De wethouders van Den Haag en Amsterdam kunnen een wezenlijke invloed uitoefenen op de beslissing van het kabinet. Wij vinden daarom dat zij zich hard moeten maken voor zo'n belangrijk radiostation", zo stelt Bart van Bruggen, voorzitter van de JS Amsterdam.

Beide voorzitters roepen tevens hun collega's van andere Politieke Jongerenorganisaties (PJO's) op hetzelfde te doen. Wouter Booij: "Vooral van de PJO's van regeringspartijen VVD en CDA verwachten wij een stevig geluid. Wij staan immers allemaal voor onze democratie en daar maken jongeren integraal onderdeel van uit. Discussie en informatievoorziening zijn daarbij onmisbaar en FunX biedt daarvoor het perfecte podium."

NOOT VOOR REDACTIE,

Ingezonden persbericht