Gemeente Urk

Persberichten

Nieuw fietsroutenetwerk krijgt warm welkom

gedeputeerde Witteman onthult infopaneel

Met een zonnige fietstocht openden gedeputeerde Witteman van de provincie Flevoland, wethouder Poppe van de gemeente Noordoostpolder en wethouder Post van Urk gisteren het nieuwe fietsroutenetwerk in de Noordoostpolder. Enthousiast stapten ze op de fiets om het eerste rondje voor hun rekening te nemen.

Uniek aan deze nieuwe knooppunten is de speciale app die ontwikkeld is om fietsers via hun telefoon de weg te wijzen. Om dit technische hoogstandje in de praktijk te testen stapten de drie heren op de fiets en maakten langs de route een foto. Deze verscheen meteen live in de zaal van Het Voorhuys.

Onder toeziend oog van de aanwezigen gaf de Fietsgroep, bestaande uit Nico Roelofsen, Margot Maljaars, Meindert Kramer en Ruud Wubbolts daarna een tweede aftrap. Dit deden ze op toepasselijke wijze door met elkaar de strijd aan te gaan op de racefietsen van het bekende fietsspel van Holland Sport. Als eerste snelde Meindert Kramer over de finishlijn.

Zeven themaroutes

Met maar liefst 350 km aan bewegwijzerde routes kunnen fietsliefhebbers deze zomer hun hart ophalen in het prachtige polderlandschap en het pittoreske Urk. Naast de knooppuntenkaart worden ook zeven themaroutes uitgegeven. De fietskaarten zijn te koop bij VVV Emmeloord en Tourist Info Urk.

Het fietsroutenetwerk is een initiatief van VVV Noordoostpolder en wordt uitgevoerd door Stichting DBF in opdracht van de gemeenten Noordoostpolder en Urk en de provincie. De provincie en beide gemeenten hebben de aanleg van het netwerk ook gefinancierd.