Watersportverbond - KNWV

Maxime Jonker beste van de Wereld onder 17 jaar

zondag 31 juli 2011

Deltalloyd Talentploeg zeilster Maxime Jonker heeft wederom een prachtige prestatie neergezet, nu tijdens het Jeugd WK Laser Radial te La Rochelle. Nadat Maxime eerder deze maand al haar Laser 4.7 periode binnen het Laser Flying Start programma van de Laserklasse afsloot met een Europese titel meisjes tijdens het EK Laser 4.7 te Workum, presteert ze nu in de opvolgende klasse weer goed.

Slechts enkele maanden is Maxime actief in de Laser Radial en na een korte periode binnen het Talentplan Excite & Inspire programma te Medemblik selecteerde ze zich afgelopen juni voor de Deltalloyd Talentploeg. Het eerste Jeugd WK in de Radial onder leiding van coaches Rodie van Mackelenbergh en James Gray draaide ze al de hele week in de buurt van de top-10 mee. Tijdens de afsluitende
wedstrijddag, zondag 31 juli, klimt ze nog een paar stappen hoger naar een 9e plaats overall bij de meisjes (6e in het EK klassement). Hiermee eindigt ze voor ISAF Jeugd Wereldkampioene Tiril Beu (NOR) en wordt bovendien officieus Wereld- en Europees kampioene onder 17 jaar. Verantwoordelijk coach Rodie van Mackelenbergh: "Met twee jonge meiden in de Deltalloyd Talentploeg, Daphne van der Vaart en Maxime Jonker (beide 16) die nu al op dit niveau mee kunnen komen met slechts een aantal maanden Laser Radial ervaring, hebben we wederom goede talenten voor de toekomst. Helaas hebben de jongens dit evenement minder goede resultaten laten zien, iets waar we de komende tijd langer bij stil zullen blijven staan in de evaluatie."

Beste Nederlander bij de jongens word uiteindelijk toch Jolbert van Dijk (47e). In de laatste dagen moest hij van een grote achterstand terug komen waardoor een top prestatie er voor de Nederlandse jongens al snel niet meer in zat. Bij de meisjes wint de Amerikaanse Erica Reineke met overmacht het Jeugd WK. De Nederlandse meiden Daphne van der Vaart en Dewi Couvert volgen Maxime Jonker op een keurige 21e en 31e plaats overall.
Bij de jongens gaat de winst naar de Italiaan Giovanni Coccoluto. Naast de 47e plek van Jolbert van Dijk volgen ex 420 zeiler Duko Bos en recent nog Laser 4.7 zeiler Niels Broekhuizen op een 53e en 73e plek.

Meer informatie en uitslagen:
http://www.srr-sailing.com/

Foto's: Christophe Breschi - Ricochets17.com
Boven: Maxime Jonker
Onder: Daphne van der Vaart