CDA


CDA wil meer spitsstroken permanent open
maandag 1 augustus 2011

CDA Tweede Kamerlid Ger Koopmans heeft aan minister Schultz van Haegen van Infrastructuur vragen gesteld over het openstellen van spitsstroken. De CDA-fractie wil dat de spitsstroken van de A2 in Limburg en van de A50 en A73 in Gelderland continu worden vrijgegeven voor verkeer.

De minister gaf eerder aan dat zij 11 spitsstroken in uitsluitend de Randstad permanent wilt openstellen. Het CDA wil dus ook dat spitsstroken in Limburg en Gelderland vrij worden gegeven.

De vragen die Ger Koopmans stelt aan minister Schultz van Haegen vindt u hieronder:

Vragen aan de Minister van Infrastructuur en Milieu inzake de openstelling van spitsstroken op verschillende trajecten in Nederland


1. Heeft de Minister kennisgenomen van het artikel in de Telegraaf van 9 juli jl. waarin van 11 trajecten de spitsstroken permanent worden geopend?

2. Het CDA juicht het openstellen van spitsstroken, onder voorwaarde, vanzelfsprekend toe. Klopt het echter dat, zoals in het desbetreffende artikel wordt geschreven dat er alleen van trajecten in de Randstad de spitsstroken permanent worden opengesteld?
3. Deelt de Minister onze opvatting dat er zoveel mogelijk spitsstroken permanent open moeten worden gesteld?
4. Wanneer komt de Minister met voorstellen om de overige 5 spitsstroken, i.e. de A2 in beide richtingen tussen Knooppunt Het Vonderen en Urmond, de A50 tussen Knooppunt Ewijk en Knooppunt Valburg, en tussen Knooppunt Beekbergen en Knooppunt Waterberg, en de A73 tussen Beuningen en Knooppunt Ewijk, ook permanent open te stellen?

5. Hoe zit het verder met de andere voorgenomen spitsstroken?