Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 11.55 uur

Utrecht, 01-08-2011

Aanhoudingen Rockit Open Air

MAARSSEN Voor een veilig en beheersbaar verloop van het Rockit Open Air Dancefestival heeft de politie zaterdag 30 juli extra toezicht gehouden. 43 personen zijn aangehouden in verband met de Opiumwet. Het Openbaar Ministerie was aanwezig op het terrein en heeft de meeste zaken direct afgehandeld. Het bedrag aan boetes was 12.070 euro. Eén persoon, een 36-jarige man uit gemeente Harenkarspel, is in verzekering gesteld omdat er een vermoeden was dat hij wilde handelen in drugs. De aangetroffen drugs, 10 pillen, GHB en speed is in beslag genomen. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Incidenten vertrek bezoekers

Na afloop van het evenement heeft de politie vier aanhoudingen verricht waarbij geweld is toegepast. Een agent zag dat een man een fiets afpakte van een andere bezoeker. Toen de agent de man hierop aansprak en vroeg naar zijn identiteit, liep hij weg. Na verschillende waarschuwingen is de man, een 25-jarige man uit Driebergen-Rijssenburg, aangehouden. Hierbij hebben verschillende collegas geassisteerd omdat de man zich hevig verzette. Een 30-jarige man uit Maarssen is aangehouden omdat hij zich hiermee ging bemoeien en weigerde weg te gaan. De Maarssenaar liep bovendien een bijtwond op toen hij te dicht bij een hondengeleider en zijn hond kwam. Daarnaast zijn een man (25 jaar) en een vrouw (23 jaar), beiden uit Kockengen aangehouden voor belediging.

Ondanks het uitvallen van de straatverlichting in combinatie met het massale vertrek van bezoekers is het evenement verder rustig verlopen. Volgens de organisatie bezochten 12.500 mensen het festival.