Politie Gelderland-Midden

Politie zoekt getuigen na reeks autokraken Wageningen
Publicatiedatum: 1-8-2011 11:32:20

WAGENINGEN - Auto-inbrekers hebben in het weekend van 30 en 31 juli toegeslagen in Wageningen-West. Tot dusver hebben zich vijf gedupeerden bij de politie gemeld voor aangifte. De politie is op zoek naar getuigen.

Tussen vrijdagavond 29 juli en zaterdagochtend 30 juli werd ingebroken in geparkeerde auto's op de Leeuweriksweide, Ooststeeg (drie keer) en Plevierenweide. Door de dader(s) werd onder meer een navigatieapparaat buitgemaakt en sigaretten. In een enkel geval was het gebleven bij een poging, in alle gevallen werd een ruitje ingeslagen om in de auto's te komen.

Gele pet en rode jas
Een getuige waarschuwde in de nacht van vrijdag op zaterdag even na één uur de politie nadat gezien was dat er op de Plevierenweide kennelijk werd ingebroken in een auto. Daarbij werden twee jongens gezien, een met een gele pet op en een rode jas aan; de andere zou donkere kleding dragen. Agenten zagen bij een onderzoek in de buurt twee jongens lopen maar die hadden weten te ontkomen. De politie heeft de zaak in onderzoek en is op zoek naar getuigen die wellicht meer hebben gezien of gehoord dat in verband met de inbraken kan worden gebracht. (2011087713-pk)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053


---