Politie Drenthe

Maandag 1 augustus 2011

Provincie Drenthe, 01-08-2011

Man dreigt zichzelf in brand te steken

HOOGEVEEN Zondagmiddag heeft de politie een 37-jarige man uit Oostwerwolde (FR) aangehouden nadat hij bij een tankstation aan de Schutstraat benzine over zich heen had gespoten. Hij had een aansteker in zijn hand en dreigde zich in brand te steken. Een 25-jarige man uit Assen die net aan kwam rijden bij het tankstation, greep de man en werkte hem tegen de grond. Hij kreeg meteen hulp van een 22-jarige man uit Hoogeveen. Twee politiemensen uit Groningen en een Drentse politieman die voor het stoplicht stond zorgden voor verdere controle van de situatie. Daarna is de man afgevoerd en ingesloten in afwachting van verdere afhandeling.

Automobilist om het leven gekomen

MEPPEL Maandagmorgen rond 5.30 uur is bij de afrit Meppel-Noord van de linkerbaan van de A32 een 45-jarige automobilist uit Meppel om het leven gekomen. Zijn auto werd omstreeks die tijd in de bosjes aangetroffen. De afrit is tot 11.00 uur afgesloten geweest en de afdeling VOA doet nader onderzoek. De de oorzaak van het ongeval is nog niet bekend.

Boete na negeren stopteken verkeersregelaar

EMMEN Zondagmiddag reed een 83-jarige man uit Emmen met zijn auto over de Weerdingerstraat en hij wilde de Hoofdstraat inrijden. Daar stond een verkeersregelaar omdat de weg was afgesloten in verband met CestlaVie. De man wilde er toch in rijden en reed daarbij tegen de benen van de 57-jarige verkeersregelaar. Nadat de politie was gewaarschuwd kreeg de automobilist een boete van 180 Euro opgelegd.

Aangehouden na belediging politie

NORG Zondagavond bekeurde de politie een 22-jarige man uit Groningen omdat hij op straat alcohol dronk. Daarbij schold hij de agenten uit voor kankerlijers, waarop hij werd aangehouden voor belediging.

Alcomobilist aangehouden

MEPPEL Zondagnacht reed een 23-jarige vrouw uit Meppel met haar auto over de Lepelaar terwijl ze had gedronken. De blaastest gaf als resultaat 300.

Schennispleger aangehouden

EMMEN Zondagnacht heeft de politie in het centrum een 40-jarige man uit Odoorn aangehouden. Hij was achter twee vrouwen van 19 jaar uit Groningen aan gelopen en had hen zijn geslachtsdeel getoond. Op aanwijzingen van de twee vrouwen kon hij kort daarop door de politie worden aangehouden. Hij is ingesloten.