Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 10.50 uur

Utrecht, 01-08-2011

Fietser gewond

AMERSFOORT Een fietser raakte op zondagavond 31 juli gewond bij een aanrijding met een auto.

Rond 22.45 uur reed een automobiliste over de Ringweg-Randenbroek en sloeg linksaf de Schuilenbergerweg op. Daarbij verleende zij geen voorrang aan een 23-jarige fietser uit Soest, met een aanrijding tot gevolg, waarbij de fietser werd geschept. Hij werd met vooralsnog onbekende verwondingen per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Vechtpartij

AMERSFOORT Op zondagavond 31 juli werd een man door enkele andere mannen mishandeld.

Rond 18.50 uur kreeg de politie de melding van een vechtpartij op de Noordewierweg. Ter plaatse bleek dat een 20-jarige man uit Amersfoort zijn auto op de Noordewierweg had geparkeerd. Vervolgens was het bestuurdersportier opengetrokken en werd hij door twee mannen mishandeld. Daarna gingen de twee ervandoor. Agenten gingen ter plaatse en spraken met het slachtoffer en een getuige. Vermoedelijk lag de aanleiding tot de mishandeling in de relationele sfeer. De Amersfoorter liep hoofdletsel op en ging naar het ziekenhuis. Hij mocht na onderzoek het ziekenhuis verlaten en deed aangifte van mishandeling.

De verdachten, jongemannen van 21 en 23 jaar uit Amersfoort, zijn op maandagochtend 1 augustus aangehouden. Zij zijn naar het politiebureau overgebracht en voor nader onderzoek ingesloten.

Man mishandeld

AMERSFOORT Een man mishandelde op zondagavond 31 juli kennelijk zonder enige aanleiding een jongeman.

Rond 19.55 uur liep een 18-jarige jongeman uit Harderwijk samen met een vriend over de Van Asch van Wijckstraat. Zij zagen dat een man op hen af kwam lopen. Kennelijk zonder enige aanleiding gaf de man de Harderwijker een kopstoot op zijn neus. Vervolgens sloeg hij de vriend van de Harderwijker met een riem. De 18-jarige jongeman belde 1-1-2 en agenten hielden de verdachte, een 33-jarige man uit Baarn, aan voor mishandeling. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau en is daar voor nader onderzoek ingesloten. De Harderwijker deed aangifte van mishandeling.

Inbraak

AMERSFOORT Agenten hielden in de vroege ochtend van maandag 1 augustus twee mannen aan op verdenking van het plegen van een inbraak.

Rond 03.50 uur zagen agenten een auto zonder verlichting wegrijden bij een pand aan de Veenslagen. In de auto zaten twee mannen van 35 en 44 jaar uit Rotterdam. Zij hadden inbrekersgereedschap bij zich. Tevens bleek dat er bij een woning aan de Veenslagen was ingebroken, waarbij schoensporen waren achtergebleven. De agenten hielden daarop de Rotterdammers aan. Zij werden naar het politiebureau overgebracht en zijn voor nader onderzoek ingesloten.