Politie Gelderland-Midden

Man aangehouden na achtervolging

Publicatiedatum: 1-8-2011 10:13:22

HOEVELAKEN - De politie heeft op 30 juli rond 22.35 uur een 39-jarige man uit Hoevelaken aangehouden.

De politie was rond 21.40 uur gebeld omdat er een ruzie zou zijn tussen een man en een vrouw (leeftijd niet bekend) in een woning in Hoevelaken. Toen de politie ter plaatse kwam, bleek dat de man met zijn auto vertrokken was. De man zou mogelijk alcohol hebben gedronken en drugs hebben gebruikt.
Na een korte zoektocht werden de auto en de man aangetroffen op de Julianalaan; bij het zien van de politie ging de man er vandoor. Hierop ontstond een achtervolging door Hoevelaken, Nijkerk, Nijkerkerveen en vervolgens weer door Hoevelaken. Meerdere politievoertuigen werden ingeschakeld bij de achtervolging, waarbij soms snelheden van ongeveer 140 kilometer werden bereikt. Door een goede aansturing van de voertuigen door de meldkamer sloot het net zich en kon de man tot stilstand worden gebracht en worden aangehouden.

Onderzoek
De politie heeft onderzoek willen doen naar drugsgebruik en alcoholgebruik, maar daar wilde de man niet aan meewerken; dit is strafbaar. Los van het onderzoek is het rijbewijs ingevorderd. Bij een zoeking in de woning van de verdachte werd een busje pepperspray aangetroffen; deze werd in beslag genomen. (2011088199 / 2011087973 - rl)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053


---