Veilig Amsterdam

Dichtersbuurt ondertekend

---

Convenant Screening Dichtersbuurt ondertekend


1 augustus 2011

Het convenant voor screening van kandidaat-huurders in de Dichtersbuurt is op 15 juli officieel ondertekend. De ondertekenaars zijn burgemeester Eberhart van der Laan, commissaris van politie Hans Schönfeld en Nico Nieman van Eigen Haard. Het convenant is bedoeld om drugsoverlast in de Dichtersbuurt tegen te gaan en de leefbaarheid te verhogen.

Screening op drugsverleden

De Dichtersbuurt kampt al jaren met drugsoverlast. Om de overlast structureel terug te dringen screent de politie kandidaat-huurders op een drugsverleden in de afgelopen twee jaar. Als hiervan sprake is, dan kan de kandidaat-huurder geen woning in de wijk huren. Eigen Haard bieden deze kandidaat-huurder wel binnen drie maanden ergens anders een woning aan.

Informatie

Het convenant verplicht Eigen Haard én de politie om zeer zorgvuldig en vertrouwelijk om te gaan met informatie over kandidaat-huurders. Zo informeert de politie Eigen Haard zonder dat deze inzage krijgt in het strafblad of het persoonlijk dossier van de kandidaat-huurder. Informatie over huurders blijft altijd vertrouwelijk.

Download

Convenant screening kandidaat-huurders
Plattegrond Dichterstbuurt
Overlast- en hindercriteria
Rapport buurtregisseur
Procedurebeschrijving

---