KNHS

Gerco Schröder overtuigend vierde in San Patrignano
1 augustus 2011
Gerco Schroder - London

SAN PATRIGNANO (KNHS) - Op de slotdag van het met zeer veel geld gedoteerde internationale concours hippique in het Italiaanse San Patrignano groeide de Italiaan Emanuele Gaudiano uit tot de lokale held, door niet alleen de één na laatste wedstrijd van dit concours te winnen, maar ook de Grote Prijs. Daarmee verdiende Gaudiano op zondagavond ruim 60.000 euro. In de Grote Prijs eindigde Gerco Schröder (Tubbergen) met Eurocommerce Londen als vierde. Jeroen Dubbeldam (Weerselo) noteerde met BMC Van Grunsven Simon wel de snelste tijd, maar dat ging ten koste van een springfout, waardoor Dubbeldam als achtste eindigde. Marc Houtzager (Rouveen), die zich met Sterrehof's Opium ook voor de barrage had geplaatst, moest in de barrage ook een springfout accepteren en eindigde als elfde.

Dubbeldam: "In het basisparcours sprong Simon zeer overtuigend en ook in de barrage kon ik voluit doorrijden. Tussen de op twee na laatste hindernis en de laatste stond op een gebogen lijn een enorme steilsprong en die werd net iets te zwaar door mijn paard getoucheerd. Jammer maar het is niet anders".
Gerco Schröder was zeer te spreken over de steeds beter presterende London. "Ik vond het een zware proef, maar we kwamen zowel in het basisparcours als in de barrage nergens in de problemen. In de barrage heb ik bewust geen plankgas willen geven, maar een nette tijd willen realiseren, om dan te zien waar we uit zouden komen. Dat is de vierde plek geworden waarmee we ruim 20.000 euro verdienden". Eric van der Vleuten (Mierlo) werd op de uitsprong van de driesprong door VDL Groep Utascha SFN gelanceerd en door haar tot zandruiter gedegradeerd. Rabo Talent van het Jaar Maikel van der Vleuten noteerde met de subliem springende VDL Groep Verdi één strafpunt voor het overschrijden van de tijd en eindigde als 18de.

Jacob Melissen,
In opdracht van de KNHS

Meer info zie: www.csi-sanpatrignano.org

Uitslag Grote Prijs:


1) Emauele Gaudiano (Ita) - Chicago - 0 / 0 - 46.59
2) Bat Mändli (Zwi) - Louis IV - 0 / 0 - 47.09
3) Ludger Beerbaum (Dui) - Chaman - 0 / 0 - 47.30
4) Gerco Schröder (Tubbergen) - Eurocommerce London (Nabab de Reve x Chin Chin) - 0 / 0 - 47.60
8) Jeroen Dubbeldam (Weerselo) - BMC Van Grunsven Simon (Mr. Blue x Polydox) - 0 / 4 - 46.47
11) Marc Houtzager (Rouveen) - Sterrehof's Opium (Polydor x Bormio) - 0 / 4 - 49.05
18) Maikel van der Vleuten (Mierlo) - VDL Groep Verdi (Quidam de Revel x Landgraf I) - 1

Foto Gerco Schröder met London door: www.melissen.net