KNHS

Harrie Smolders als enige dubbel foutloos in La Coruna
1 augustus 2011
Harrie Smolders - Regina Z

LA CORUNA (KNHS) - In de Grote Prijs van La Coruna, die volgens de Mediterrane mores pas op zondagavond laat werd verreden, was Harrie Smolders (Hooge Mierde) met Regina Z de enige die een dubbele foutloze ronde wist te realiseren. Van het dozijn ruiters dat in de tweede manche van start gingen wisten alleen Smolders en de Portugees Luis Sabino Gonçalves met Imperio Epigcio Milton foutloos te blijven.

Gonçalves eindigde als tweede, omdat hij in het basisparcours één strafpunt voor het overschrijden van de tijd had moeten accepteren. De uit Egypte afkomstige Karim El Zoghby werd derde met Dunoair Uleika (v. Atlantic). Henk van de Pol (Knegsel), die zich met Kirfa de Kreisker dankzij een foutloos basisparcours ook voor de winning round had geplaatst, noteerde in die tweede ronde een springfout en eindigde als zesde.
"Vooral in de winning roud met twaalf starters was het een zwaar parcours geworden, maar Regina sprong zeer overtuigend en kwam nergens in de buurt van het hout. In de eerste manche waren tien combinaties foutloos gebleven, maar in de tweede konden we slechts twee foutloze ritten noteren. Zes combinaties liepen tegen één springfout aan, drie kregen twee springfouten en één combinatie verliet de winning round met drie afgeworpen palen", aldus Smolders, die met deze zege 7.300 euro verdiende.
Leopold van Asten (Duizel) noteerde in het basisparcours met VDL Groep Quinara twee springfouten en eindigde als 30ste. Voor Roelof Bril (Westendorp) was de opgave met Warwick te zwaar en hij staakte de strijd.

Jacob Melissen,
In opdracht van de KNHS

Meer info zie: www.csicasasnovas.com

Uitslag Grote Prijs (1.50m) (zo):


1) Harrie Smolders (Hooge Mierde) - Regina Z - 0 / 0 - 56.56
2) Luis Sabino Goncalves (Por) - Imperio Epigmic Milton - 1 / 0 - 60.76
3) Karim El Zoghby (Egy) - Dunoiair Uleika (Atlantic x Ahorn) - 0 / 4 - 52.60
6) Henk van de Pol (Knegsel) - Kirfa de Kreisker - 0 / 4 -57.81

Uitslag springen 1.45m (zo):


1) Philippe Rozier (Fra) - Ideal de Roy - 64.92
2) Luis Sabino Goncalves (Por) - Amour du Bois - 65.10
3) Jessica Kürten (Ier) - VDL Harley (v. Nimmerdor) - 65.77 5) Henk van de Pol - Chesterfield - 66.89

Uitslag springen 1.50m (vr):


1) Harrie Smolders - Regina Z - 0 / 60.54

2) Stefan Eder (Oos) - Chilli van Dijk - 0 / 61.10
2) Sergio Alvarez Moya (Spa) - Wisconsin - 0 / 61.10

Foto Harrie Smolders en Regina Z door: www.melissen.net