Politie Groningen

Maandag 1 augustus 2011

Provincie Groningen, 01-08-2011

Motorrijder gewond

GRONINGEN Een 47-jarige motorrijder uit Groningen is zondagavond gewond geraakt bij een eenzijdig verkeersongeval in zijn woonplaats. De man verloor in een bocht de macht over het stuur en ging daardoor onderuit. De Groninger is voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Pekelder aangehouden voor poging inbraak

OUDE PEKELA De politie heeft zondagavond een 20-jarige inwoner van Oude Pekela aangehouden na een poging inbraak. Agenten kregen een melding dat er werd ingebroken in een woning aan de Bronsveenlaan. Toen de politie bij het huis kwam, waren net drie onbekende personen lopend op de vlucht geslagen. Een auto die waarschijnlijk van een van de verdachten was, stond nog bij het huis. In de omgeving werd de 20-jarige Pekelder aangehouden. Hij is ingesloten voor verhoor. De politie doet onderzoek naar de twee andere personen.

Pardoes overstekende man gewond bij aanrijding

GRONINGEN Een 64-jarige man uit Oldehove is zondagochtend op de Kattenhage in Groningen gewond geraakt bij een verkeersongeval. De Oldehover wilde plotseling de rijbaan van oversteken. Hij zag daarbij een aankomende lijnbus over het hoofd. De buschauffeur kon de voetganger niet meer ontwijken. Het slachtoffer werd geraakt en hij kon zelf naar de stoep kruipen. Daar bleek dat de man hoofdwonden had opgelopen. Hij werd voor nader onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. Door de klap raakte de voorruit van de bus beschadigd. In de lijnbus zaten op het moment van de aanrijding geen passagiers. De politie heeft een rapportage van het ongeval gemaakt.

Man redt kind (2) uit sloot

APPINGEDAM Een 2-jarig meisje uit Appingedam is zondagmiddag na een sprong in een sloot aan de Klaverstraat in Appingedam met de schrik vrij gekomen. Het meisje speelde met haar oudere broertje bij hun ouderlijke woning. De 2-jarige liep op een gegeven moment langs een hek om vervolgens in de bewuste sloot te springen. Toen een vrouw alarm sloeg, kwam direct een 41-jarige man uit Appingedam in actie. De Damster sprong in de sloot, waarna hij het meisje uit het water haalde. Zij ademde zelfstandig en is met lichte
onderkoelingsverschijnselen en voor controle naar een ziekenhuis gebracht. Het broertje kreeg een troostbeer uitgereikt. Ook het personeel van de traumaheli werd bij het ongeval ingezet.

Alcomobilist met 2,3 promille aangehouden

GRONINGEN De politie heeft zondagavond op de Korreweg in Groningen een 38-jarige man uit Groningen aangehouden voor rijden onder invloed. De politie reageerde op een melding van een getuige dat een onbekende automobilist de hele weg nodig had tijdens het rijden. Agenten zagen de Stadjer even later op de Korreweg rijden. De automobilist slingerde van links naar rechts. Hierop werd de 38-jarige gecontroleerd. Een blaastest op straat lukte niet. Na de ademanalysetest op het politiebureau werd vastgesteld dat de verdachte 1016 ugl (2,3 promille) alcohol in zijn bloed had. Hierop werd het rijbewijs van de man ingenomen. Hij mocht na het afleggen van een verklaring het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Politie controleert voor veilig verkeer

PROVINCIE GRONINGEN Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. De politie controleerde zondag 31 juli op diverse plaatsen het verkeer.


- Usquert, Provincialeweg N363:aantal geregistreerde voertuigen: 171, aantal overtredingen: 10, hoogst gemeten snelheid: 120 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.


- Ten Boer, Rijksweg N46:aantal geregistreerde voertuigen: 1251, aantal overtredingen: 68, hoogst gemeten snelheid: 134 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.