Samenwerking TVM schaatsploeg en KNSB shorttrackjunioren

Persbericht van TVM Verzekeringen

SANKT MORITZ - Met financiële ondersteuning van het NOCNSF hebben de TVM schaatsploeg en 14 shorttrackjunioren uit de KNSB-selecties elkaar gevonden in een uniek samenwerkingsproject. Op de schitterende buitenbaan in Sankt Moritz werken de shorttrackers en langebaanschaatsers intensief samen. De TVM schaatsploeg ziet duidelijk de waarde van de specifieke shorttracktrainingen en de talenten van de KNSB, waaronder de Jong Oranje selectie, kunnen profiteren van de specifieke schaatskennis en de grote ervaring van de TVM-begeleiding.

Vorig jaar zomer is de TVM schaatsploeg gestart met specifieke shorttracktrainingen in Sankt Moritz. TVM hoofdcoach Gerard Kemkers en zijn staf schakelden KNSB-coach Dave Versteeg in om heel specifiek met de TVM-ers te trainen.

"In het langebaanschaatsen wordt vaak nog te veel de nadruk gelegd op de rechte einden, terwijl de bochtentechniek - zeker met de komst van de klapschaats - veelal meer bepalend is", verklaarde TVM-trainer Kemkers de keus voor shorttrack in de trainingen uit. "Internationaal is ook duidelijk te zien dat shorttracktrainingen langebaansporters voordelen oplevert. Waarom daar niet van leren. Als ergens bochten belangrijk zijn, dan is dat in shorttrack."

Dit jaar is een groep van 14 shorttracktalenten meegekomen en zijn er gezamenlijke trainingen van de beide selecties. Deze kruisbestuiving pakt goed uit.

Gerard Kemkers: "Als TVM schaatsploeg werken we graag mee aan deze unieke samenwerking! Het is een mooie gelegenheid om jeugdige schaatsers te laten zien hoe een professionele topsportploeg functioneert en welke stappen een topsporter heeft moeten maken om uiteindelijk succesvol te zijn. De staf van de TVM schaatsploeg staat klaar om de groep van coach Dave Versteeg met raad en daad bij te staan. Wij profiteren daarentegen graag van de kennis van Dave Versteeg en de kunde van de schaatsers uit zijn ploeg tijdens de shorttracktrainingen. Mooi dat het NOCNSF een groep van 14 jonge en enthousiaste sporters de kans wil geven om een dergelijke ervaring aan hun ontwikkeling toe te voegen."
ok de KNSB is tevreden over de samenwerking. Discipline manager Shorttrack Wilf O'Reilly zegt:" Het is een unieke mogelijkheid voor de Jonge Oranje rijders/ster om samen te kunnen trainen met de Nederlands langebaantop. Een kijkje in de keuken van de TVM schaatsploeg is al bijzonder, maar samen op het shorttrackijs werken onder leiding van bondscoach Dave Versteeg is iets waarover wij' tien jaar geleden alleen maar konden dromen. NOCNSF ziet dat de twee disciplines steeds dichter bij elkaar komen en wellicht zal in de toekomst een sporter/ster deelnemen aan beide takken van sport tijdens een groot toernooi."

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.

Links:
http://www.tvmschaats.tv



Razende Robot Reporter