Politie Zaanstreek-waterland

Politiebureau Middenbeemster per 1 augustus dicht

Middenbeemster, 25-07-2011 o Het politiebureau aan de van Randwijklaan in Middenbeemster is vanaf 1 augustus gesloten.

Het wijkteam zal voortaan zijn werk doen vanuit het politiebureau De Deimpt in Volendam. De 24-uurszorg wordt vanuit het politiebureau aan De Waterlandlaan gedaan.

Bezuinigingen

De politie heeft het pand verkocht vanwege bezuiniginsmaatregelen. Gezien de hoge exploitatiekosten in relatie tot een vermindering van het aantal bezoekers en aangiften, is besloten het pand van de hand te doen. Om de vanuit overheidswege opgelegde bezuinigingen te realiseren wordt intern op kosten bespaard en worden wijkbureaus gesloten. De korpsleiding wil geen enkele concessie doen aan haar kerntaak: het handhaven van de openbare orde in de regio. Daarom blijft het aantal agenten op straat op hetzelfde niveau.

De wijkagent

De wijkagent Wouter Bouma verhuist ook naar de Deimpt. Maar hij houdt zijn spreekuur in het gemeentehuis van Middenbeemster. Maandag is hij van 09.00-13.00 uur aanwezig. Woensdag op afspraak, tussen 17.00 en 21.00 uur. Wilt u een afspraak maken met de wijkagent? Dat kan zeven dagen per week, tussen 09.00 en 22.00 uur via het telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief). Uiteraard is hij ook aanspreekbaar op straat, in de wijk.

Publieks Service Punten

Buiten deze tijden kunt u voor aangiften en vragen terecht bij één van de Publieks Service Punten van de politie:

Bureau Purmerend: Waterlandlaan 252, zeven dagen per week, 24 uur per dag.

Bureau Volendam: De Deimpt 7, Geopend: ma t/m za 09.00 - 17.00 uur.

In veel gevallen kunt u ook via internet aangifte doent: www.politie.nl > aangifte. Het servicenummer van de politie (0900-8844) is 24 uur per dag bereikbaar.