Gemeente Tiel


Per 1 augustus betaald parkeren Taluud

In de binnenstad van Tiel is het niet meer mogelijk gratis te parkeren. Met ingang van 1 augustus wordt betaald parkeren ingevoerd op het Taluud. Dit was het laatste parkeerterrein waar gratis parkeren mogelijk was. Het tarief bedraagt EUR 0,50 per uur of EUR 3,00 voor een dagkaart. Betalen wordt makkelijker gemaakt doordat achteraf betaald kan worden.

Uitrit parkeerterrein veranderd

De uitrit van het Taluud is veranderd. Het parkeerterrein is via de ingang bij de Rabobank te bereiken en moet aan de kant van Voor de Kijkuit verlaten worden.

Realtime parkeren

Vanaf 1 augustus kan bij alle parkeerautomaten in het centrum van Tiel betaald worden met een mobiele telefoon, het zgn. 'Realtime Parking'. Vooraf betaald parkeren blijft uiteraard ook mogelijk. Op alle parkeerautomaten, dus ook op het Taluud, wordt de zonecode van dat gebied aangegeven om via Parkline, Parkmobile of Yellowbrick te betalen. Hiervoor is aanmelden bij één van deze organisaties wel noodzakelijk.

Zo wordt achteraf betaald parkeren op alle betaalde parkeerplaatsen mogelijk. Wel moet rekening gehouden worden met de maximale parkeerduur, op sommige parkeerplaatsen mag maar een bepaalde tijd geparkeerd worden. Gebruikers worden hierop geattendeerd tijdens het aanmelden.

Lees meer informatie op de pagina Betaald parkeren Waalkade en Taluud.