Politie Gelderland-Zuid

Op heterdaad betrapt

Oplettende buurtbewoners helpen mee

Wijchen, 09-07-2011 o Vrijdag rond 11.00 uur werd aan de politie gemeld dat er bij een woning aan de Saltshof 21e straat in Wijchen een fiets was gestolen. Enkele getuigen bleken dit gezien te hebben, waarna buurtbewoners op zoek gingen naar de dader. Die troffen ze even later op de Veenhof, waar de jongen is aangesproken.

Nadat een 45-jarige bewoonster van de wijk Saltshof tot de ontdekking was gekomen dat haar fiets weggenomen was, rende zij de straat op om te kijken of ze nog iemand met haar fiets zag. Daarbij werd ze geholpen door een getuige, een buurtbewoonster. Een man, die de twee vrouwen zag rennen, vroeg wat er aan de hand was. Daarop vertelden zij hem dat ze uitkeken naar een groep van ongeveer zes jongens met een toeter. De man sloeg hier meteen op aan en ging met zijn auto op zoek naar een groep die hij vlak daarvoor gezien had.

Op de Veenhof 16e straat trof hij diezelfde groep weer aan en sprak een jongen op een fiets met kinderzitje aan. Al snel vertelde de, later bleek 16-jarige jongen uit Grave, dat hij de fiets inderdaad gestolen had. Of eigenlijk 'even had geleend'.

De politie werd gewaarschuwd en agenten namen de 16-jarige voor verhoor mee naar het politiebureau. Van de 45-jarige Wijchense is een aangifte opgenomen en diverse getuigen zijn afgehoord.
(08)

Laatst gewijzigd 09-07-2011 10:01 | © Regio Gelderland-Zuid |