Gemeente Maastricht

Definitief ontwerp sportpark Geusselt-Noord gereed

De definitieve inrichting van het multifunctionele sportpark Geusselt-Noord is bekend.

In de laatste fase wordt het openbare karakter van het sportpark versterkt. De afgelopen maanden zijn al voetbalvelden, hockeyvelden en een multifunctioneel veld aangelegd, en een nieuw kleedclubgebouw wordt gebouwd. Het nieuwe sportpark draagt bij aan de doelstelling om meer Maastrichtenaren aan het sporten te krijgen.

Inrichting sportpark Geusselt-Noord
Op het sportpark worden 12 jeu de boules banen aangelegd, een beweegplein en een fietsenstalling. De toegankelijkheid van het sportpark wordt groter door het aan te sluiten op het wandel- en fietsroutenetwerk van het Geusseltpark. Tevens komt er een doorgang naar de Heukelstraat en wordt de groene verbinding van het sportpark met het Geusseltpark versterkt. De kosten van deze laatste fase bedragen EUR 400.000,-.

Wethouder van sport Gerdo van Grootheest: "Met deze maatregelen maken we het sportpark Geusselt-Noord compleet. De combinatie van de parkachtige omgeving, het Geusseltbad en de kleedclubgebouwen met de sportieve omgeving is uniek."

Openbaar sportpark
Het beweegplein wordt aangekleed met sport- en speeltoestellen. In overleg met de huidige en potentiële toekomstige gebruikers wordt bekeken welke voorzieningen dat worden. Medio 2012 komt professioneel toezicht en beheer op het sportpark en wordt het openbaar toegankelijk. Vanwege de kans op vandalisme zijn de sportvelden tot dan alleen toegankelijk voor verenigingen. Het afmaken van dit sportpark is de laatste bouwactiviteit tot de evaluatie van het spreidingsbeleid buitensportaccommodaties in 2013.

Nieuwe sportvoorzieningen
Op het sportpark zijn twee bestaande hockeyvelden opgeknapt, en een nieuw kunststof waterveld voor hockey aangelegd. Ook is er een nieuw kunstgrasvoetbalveld, een natuurgrasvoetbalveld en een multifunctioneel veld gerealiseerd. Een rondbaan en een hellingbaan maken de sportvoorzieningen compleet. Het is nadrukkelijk de bedoeling dat naast verenigingen ook scholen, de buitenschoolse opvang en ongeorganiseerde sporters gebruik gaan maken van het nieuwe sportpark. De totale kosten van de sportvoorzieningen bedroegen EUR 2,5 miljoen.