MBO raad

Structurele subsidie voor stageplaatsen zorg


01-07-2011 - Minister Schippers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft besloten het stagefonds voor de zorgsector structureel voort te zetten met een bedrag van EUR 99 per jaar. Dit voorjaar is het stagefonds geëvalueerd. De resultaten waren positief: er zijn meer stageplekken gerealiseerd en de kwaliteit is verbeterd. Op basis van de gegevens van de onderwijsinstellingen wordt per zorginstelling berekend hoeveel stageplaatsen gerealiseerd zijn.
Aanvraagprocedure
Calibris heeft in de maanden mei en juni gegevens over potentiële subsidieaanvragers verzameld. In september ontvangen deze instellingen van VWS een formulier voor de subsidieaanvraag. Vóór 15 oktober moeten de zorginstellingen, niet de onderwijsinstellingen, de subsidieaanvraag indienen bij VWS.

Stagefonds
Het ministerie van VWS is in 2008 gestart met het stagefonds. De reacties uit het veld en ook de politiek geven blijk van grote waardering voor het fonds. Het fonds geeft een belangrijke stimulans om goede en voldoende stageplaatsen te realiseren, waardoor de instroom en het behoud van goed gekwalificeerd personeel wordt verbeterd.

Bijlage
Brief VWS Stagefonds Zorg 2011