Warchild


Synovate haalt voetballend 1.637 euro op voor War Child


1 juli 2011 - Op vrijdag 13 mei was het eindelijk zover; de jaarlijkse voetbalwedstrijd tussen werknemers van Synovate stond op het programma. De strijd tussen de bovenverdieping en de benedenverdieping.

Verslag voetbalwedstrijd
Al weken was de spanning voelbaar op de werkvloer en in de week van de wedstrijd werden de teams over en weer op een sportieve manier op scherp gezet door middel van grappige en prikkelende teksten en fotomontages.

Om klokslag 18.00 uur werd er afgetrapt op het hoofdveld van voetbalvereniging Sporting Martinus in Amstelveen, die kosteloos haar accommodatie beschikbaar had gesteld. Het werd een ongelijke strijd, waarin `boven' de bovenliggende partij bleek, ondanks de enthousiaste cheerleaders van `beneden'. Het was al het derde jaar op rij dat `beneden' als verliezer uit de strijd kwam.

Synovate voor War Child
Maar het ging niet alleen om deze onderlinge wedstrijd. "Synovate zou Synovate niet zijn als er niet voor een goed doel gespeeld werd, in dit geval voor War Child. Deze organisatie komt op voor de belangen van kinderen in oorlogsgebieden en wordt al jaren door Synovate gesteund in het kader van Synovate Cares". Aldus Synovate. Spelers en medewerkers konden in de weken voorafgaand de wedstrijd een donatie doen, wat in ruime mate gebeurde. Na de wedstrijd werd nog een loterij gehouden, waarvan de opbrengst ook voor War Child was. De prijzen voor deze loterij zijn belangeloos beschikbaar gesteld door klantrelaties van Synovate: OC-watches, Heineken, Beiersdorf, Utz certified, NS, Nationale Postcodeloterij, BMW Amsterdam en McDonalds. Samen met de donaties bracht de loterij een bedrag op van maar liefst 1.637 euro.

Kracht van sport
Met sport en spel brengt War Child ook groepen samen. Het leert kinderen om met andere kinderen aan een gezamenlijk doel te werken. In de sportactiviteiten van War Child staat "winnen" niet centraal, maar ligt de nadruk op het samen werken en het samen spelen. Samen met anderen iets positiefs bereiken geeft kinderen weer zelfvertrouwen en leert ze sociale vaardigheden die ze nodig hebben in het dagelijks leven zoals teamwork, leiderschap, zelfdiscipline en respect. Samen spelen schept een onderlinge band die dwars door etnische barrières gaat. Kinderen krijgen weer begrip en respect voor elkaar en leren weer met elkaar omgaan.

War Child bedankt alle sportieve Synovaters die zich in hebben gezet voor War Child!