Syntens

Schermerhorn, vrijdag 1 juli 2011

Syntens klant Intech Dike Security Systems maakt indruk

Het Noord-Hollandse bedrijf InTech Dike Security Systems ontving op voordracht van innovatiecentrum Syntens vandaag de nieuwe gedeputeerde Economische Zaken van Noord-Holland, Jan van Run (VVD). De winnaar van de Gouden Kans 2010 is volgens Syntens een goed voorbeeld van de innovatiekracht van het Noord-Hollandse MKB. Van Run leerde op locatie hoe de dijkbewakingtechniek van InTech werkt. Hij toonde zich onder de indruk van de opdracht die het MKB bedrijf onlangs kreeg van de Vietnamese overheid.

Syntens, het innovatiecentrum voor het MKB in Nederland, heeft een lange geschiedenis met innovatie in het Noord-Hollandse. Inmiddels loopt voor de derde maal het innovatieprogramma KansenKanon, dat jaarlijks de Gouden Kans voor het meest innovatieve bedrijf van Noord-Holland organiseert. Afgelopen jaar won InTech de juryprijs. Willem de Vries van het bedrijf: âDie prijs heeft ons geen windeieren gelegd. Het heeft de uniciteit van onze toepassing aangetoond. Inmiddels hebben we met het Holland-Delta consortium twee maanden geleden een opdracht van 6.000 kilometer dijkinspectie van de Vietnamese overheid binnengesleept. Wij denken in totaaloplossingen, samen met partnerbedrijven.â

Kanjers
Ook gedeputeerde Jan van Run was aangenaam verrast. âToch mooi dat we in Noord-Holland zulke kanjers hebben. Zo zie je maar weer, innovatie komt echt vanuit het MKB.â Van Run maakte als nieuwbakken gedeputeerde EZ voor het eerst via Syntens in de praktijk kennis met een innovatie uit het MKB. Vincent Wouters, regionaal innovatiemanager bij Syntens: âWij zÃjn MKB en innovatie. We hebben daar ook een bewezen track record in. Kijk naar de Gouden kans vanuit het programma KansenKanon, dat zelfs is opgenomen in het coalitieakkoord van Noord-Holland. Omdat wij zo overtuigd zijn van de innovatiekracht van het MKB, wilden we de nieuwe gedeputeerde EZ een voorbeeld uit onze praktijk laten zien. We zijn blij dat het goed gelukt is Van Run te laten grijpen door het Noord-Hollandse waterâ, grapte Wouters.

Noord-Hollands decor
Waar kunnen een Noord-Hollands bedrijf in water- en deltatechnologie, een Noord-Hollandse gedeputeerde en een Noord-Hollands innovatiecentrum beter een demonstratie krijgen van de mogelijkheden van dijkbewaking dan aan de Molendijk in Schermerhorn, vlakbij het Molenmuseum. Tijdens een presentie werd vandaag intensief kennis gemaakt en informatie gedeeld. Daarna werd de proefopstelling van de dijkbewaking door InTech gedemonstreerd. Een fijn staaltje Noord-Hollandse innovatie.

/// einde persbericht \\\