Politie Gelderland-Zuid

Verzet tegen bekeuringssituatie

Nijmegen, 01-07-2011 o Een 34-jarige automobilist uit de gemeente Overbetuwe werd donderdag aan het eind van de ochtend aangehouden nadat hij zich verzette tegen een bekeuringssituatie.

Rond 11.00 uur zag een surveillerende motoragent op de Thijmstraat een auto rijden en waarbij de bestuurder en bijrijder geen gordel droegen. Hierop liet de agent de auto stoppen om beide mannen een bekeuring te geven. De 34-jarige bestuurder begon hierop direct tegen de agent te schreeuwen en beledigde hem meerdere malen. Toen de agent hem vervolgens aan wilde houden voor belediging, trok hij zich los en gaf de agent een duw. Hierop riep de agent de hulp in van andere agenten. Omdat de man zich bleef verzetten, moest de agent geweld gebruiken om de 34-jarige onder controle te krijgen. Politieagenten die ter plaatse kwamen hebben de man overgebracht naar het politiebureau. De automobilist geeft een andere verklaring over hetgeen wat er gebeurd is.

Getuigenoproep

De politie is op zoek naar getuigen van het gebeuren. Heeft u gezien wat er voorafgaand aan de aanhouding heeft afgespeeld? Neemt u dan contact op met de politie op telefoonnummer 0900-8844.

(10)

Laatst gewijzigd 01-07-2011 16:07 | © Regio Gelderland-Zuid |