Gemeente Waddinxveen


Gemeente Waddinxveen en Woonpartners Midden-Holland bekrachtigen overeenkomst
ondertekening Triangel met Woonpartners MH

Op woensdag 29 juni 2011 ondertekenden directeur René Mascini van Woonpartners Midden-Holland en burgemeester Bert Cremers van de gemeente Waddinxveen een overeenkomst met betrekking tot de nieuwe woonwijk Triangel. Een intensief onderhandelingstraject is met goed resultaat afgesloten.

De gesloten overeenkomst gaat over de afspraken tussen beide partijen over de realisatie van woningen in Triangel en over de woonwagenstandplaatsen binnen de gemeente Waddinxveen. De overeenkomst is een toevoeging op de reeds bestaande Raamovereenkomst (2010) tussen gemeente Waddinxveen en woningcorporatie Woonpartners waarin de hoofdlijnen zijn opgenomen.

De burgemeester benadrukte de goede band met Woonpartners. Ondanks dat het er soms spannend aan toe ging, was er steeds het vertrouwen dat de twee partijen er wel uit zouden komen. Wethouder Kees de Jong verwoordde het als volgt: "Als kersverse wethouder kreeg ik dit dossier in mijn portefeuille en dacht: dit is een kwestie van doorzetten en aanpakken". Hij bedankte dan ook zijn adviseurs voor hun bijdrage en inzet, onder hoge tijdsdruk.

Vervolgens sprak de heer Mascini zijn lof uit over de doortastendheid van het nieuwe college en gaf aan de burgemeester een twee meter groot potlood als symbool voor deze ondertekening. Hij sprak de hoop uit dat het potlood nog bij vele ondertekeningen met de gemeente Waddinxveen gebruikt wordt.

Inhoud overeenkomst

Woonpartners Midden-Holland zal de komende jaren in de nieuw te bouwen woonwijk Park Triangel verschillende soorten woningen realiseren. Hierbij is aandacht voor de sociale huursector, de sociale koopsector en een deel middeldure woningen. Voor de sociale koopsector is afgesproken dat de woningen gebouwd worden onder een 'maatschappelijk eigendomsconstructie'. Dit houdt kort gezegd in dat Woonpartners Midden-Holland de woning terugkoopt van de eigenaar als die wil verhuizen, en vervolgens weer inbrengt bij andere woningzoekenden. Op deze manier zou het voor een grote groep woningzoekers mogelijk moeten zijn om in Park Triangel een woning te bemachtigen.Â

Er zijn ook afspraken gemaakt over de woonwagenstandplaatsen in de gemeente Waddinxveen. Gekeken wordt naar eventuele herplaatsing en onderlinge herschikking om te zorgen voor een evenwichtige woonomgeving.

Woonpartners gaat nu verder aan de slag met de GEM CV Park Triangel (de uitvoeringsorganisatie die zich bezighoudt met de voorbereiding van Park Triangel). De GEM zal uiteindelijk de bouwkavels voor de woningcorporatie gereed maken. Gezamenlijk zullen ze invulling geven aan de stedenbouwkundige plannen en aan hoe de door Woonpartners te bouwen woningen er daadwerkelijk uit gaan zien.

Het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Waddinxveen is verheugd om Woonpartners Midden-Holland als betrokken partij te kunnen verwelkomen binnen het project Park Triangel.

Â

Foto gemaakt door Pim Mul

Vooraan: de heer René Mascini (l) en burgemeester Bert Cremers (r). Achteraan van links naar rechts: de heer Paul Rutten (Deloitte), wethouder Kees de Jong, Bart Zwarmborn (Woonpartners) en de heer Robert Samkalden (advocaat van de gemeente)