DBC Onderhoud

Overhandiging convenant Gepast Gebruik

01-07-2011 09:28

Overhandiging convenant Gepast Gebruik Een samenwerkingsverband van verschillende organisaties in de zorg, waaronder DBC-Onderhoud, heeft op 20 juni het Convenant Gepast Gebruik aan minister Schippers van VWS overhandigd. Zij tonen hiermee hun ambitie om gepast gebruik van zorg te bevorderen.

Â

De deelnemende organisaties achter het convenant zijn ervan overtuigd dat de kwaliteit en doelmatigheid van de gezondheidszorg gebaat zijn bij een gemeenschappelijke aanpak. De Nederlandse Patiënten Consumenten Federatie (NPCF), de Koninklijke Nederlandsche Maatschappij tot bevordering der Geneeskunst (KNMG), Zorgverzekeraars Nederland (ZN), DBC-Onderhoud, de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa), de Regieraad Kwaliteit van Zorg, College voor zorgverzekeringen (CVZ) en ZonMw hebben daarom de handen ineengeslagen om ongepast gebruik zichtbaar te maken én tegen te gaan.Â

Â

In het Convenant Gepast Gebruik beschrijven de deelnemende organisaties dat het bevorderen van gepast gebruik vraagt om een gezamenlijke en gerichte aanpak. De organisaties achter het convenant zijn ervan overtuigd dat de kwaliteit en doelmatigheid van de gezondheidszorg gebaat zijn bij een gemeenschappelijke aanpak. Daarom hebben zij de afgelopen maanden gezamenlijk voorbeelden van ongepast gebruik in beeld gebracht én geanalyseerd wat er voor nodig is om tot gepast gebruik van zorg te komen. Door vroegtijdige acties op het gebied van verzekering, financiering, toezicht, richtlijnen, onderzoek en informatievoorziening af te stemmen, verwachten zij de komende tijd goede resultaten te boeken.

Â

Het Convenant Gepast Gebruik is vanaf 21 juni 2011 beschikbaar op de site van het CVZ.

Zie het origineel