Hoefnet

Nieuws

Extra KNHS/ Silfit Masterclass wedstrijd in Beekbergen

30-06-2011

Mede door de geslaagde finale van de KNHS/Silfit Masterclass competitie tuigpaarden die in 2009 in Beekbergen werd verreden, hebben de organisatie van het PrimeVal Paardenspektakel Beekbergen en de KNHS/Silfit Masterclass dit jaar de handen opnieuw ineen geslagen. Op zondag 31 juli wordt er op de finaledag van de internationale menwedstrijd Beekbergen Apeldoorn een officiële extra wedstrijd verreden om de KNHS/Silfit Masterclass.

Op zondag 31 juli vormt de KNHS/Silfit Masterclass een van de hoogtepunten van het PrimeVal Paardenspektakel Beekbergen. Met nog twee wedstrijden te gaan komt de finale op 21 augustus tijdens het EK dressuur in Rotterdam steeds dichterbij. Nog nooit was de Masterclass competitie zo spannend als dit jaar. Maar liefst vijf verschillende paarden wonnen dit jaar al eens een wedstrijd.
Lid van het organisatiecomité, gastvrouw en deelnemer Mieke van Tergouw is blij met de Masterclass in Beekbergen: "De natuurlijke presentatie van deze prachtige tuigpaarden spreekt ons als organisatie en menners erg aan. Er worden veel tuigpaarden in de mensport gevraagd en gebruikt. Deze competitie is een goede promotie voor de tuigpaardensport bij het internationale publiek en een waardevolle aanvulling op ons programma."

De Masterclass tuigpaarden heeft als doel promotie te maken voor de tuigpaardensport op internationale concoursen voor een breed publiek. Zeven bijzondere tuigpaarden uit Nederland nemen het tijdens deze competitie tegen elkaar op. Oudere, bewezen, ervaren toppers tegen jonge onervaren ruwe diamanten van de tuigpaardensport. Tijdens deze competitie wint de beste.

www.paardenspektakel.com