Gemeente Noordenveld

Centrumplan Leek-Nietap vastgesteld

Programma van eisen Centrumplan Leek-Nietap vastgesteld

Gepubliceerd op: 01 juli 2011

De colleges van burgemeester en wethouders van de gemeenten Leek en Noordenveld hebben het programma van eisen voor het project Leek-Nietap vastgesteld.

Inbreng klankbordgroepen

De inspraak over het programma van eisen dat als basis gaat dienen voor de ontwerpfase is hiermee afgerond. De adviezen van klankbordgroepen zijn in het programma verwerkt. Zo is er naar aanleiding van deze adviezen op de Dam toch gekozen voor een eenrichtingsweg in plaats van het autovrij maken van dit gebied en is het aantal parkeerplaatsen verhoogd. Ook is er op de J.P. Santeeweg een bredere verblijfsruimte mogelijk door de boomstructuur aan 1 zijde neer te zetten in plaats van aan beide zijden.

Informatiebijeenkomst

In september 2011 wordt een informatieavond over het programma van eisen belegd voor de inwoners van Leek en Nietap, waarbij ook drie schetsontwerp varianten worden gepresenteerd en toegelicht. Deze avond wordt nader aangekondigd op de gemeentelijke websites en informatiepagina's. De inwoners van de gemeente Leek én het dorp Nietap kunnen daarna zelf via een stemronde gedurende 2 weken kiezen uit de drie varianten van ontwerpbureau Juurlink&Geluk. De gekozen variant wordt uitgewerkt en uiteindelijk daadwerkelijk aanbesteed en gerealiseerd.

Regio Groningen-Assen

Dit project is een deelproject van de Intergemeentelijke Structuurvisie Leek-Roden en wordt mede mogelijk gemaakt door Regio Groningen-Assen. Regio Groningen-Assen ondersteunt en initieert projecten die een duidelijke toegevoegde waarde leveren aan de ontwikkeling van haar ambities in de regio. GA Regio Groningen-Assen ontdekken! Regio Groningen-Assen is een samenwerkingsverband tussen de provincies Drenthe
en Groningen en de gemeenten: Assen, Bedum, Groningen, Haren, Hoogezand-
Sappemeer, Leek, Noordenveld, Slochteren, Ten Boer, Tynaarlo, Winsum en Zuidhorn.
GA Regio Groningen-Assen ontdekken!