Gemeente IJsselstein


A2: Ernstige verkeershinder vanaf 1 juli

Rijkswaterstaat voert in de periode van vrijdag 1 juli tot en met zondag 7 augustus werkzaamheden uit aan de A2 tussen knooppunt Oudenrijn en knooppunt Everdingen in beide richtingen. Er wordt gewerkt aan de aanleg van een extra rijstrook.

Hiervoor zijn op de A2 richting Den Bosch tussen knooppunt Oudenrijn en knooppunt Everdingen op de volgende data slechts twee rijstroken beschikbaar:

o vrijdag 1 juli van 21.00 uur tot maandag 4 juli 05.00 uur Overdag zijn er slechts twee rijstroken beschikbaar tussen Oudenrijn en Everdingen. Gedurende de nachten is de A2 tussen knp Oudenrijn en de afrit Nieuwegein-Zuid in zijn geheel afgesloten. o vrijdag 8 juli van 21.00 uur tot maandag 11 juli 05.00 uur o zondag 17 juli van 21.00 uur tot vrijdag 22 juli 05.00 uur o zondag 24 juli van 21.00 uur tot vrijdag 29 juli 05.00 uur o zondag 31 juli van 21.00 uur tot zondag 7 augustus 09.00 uur

Tussen knooppunt Everdingen en knooppunt Oudenrijn, A2 richting Utrecht, zijn slechts twee rijstroken beschikbaar van:

o vrijdag 15 juli 21.00 uur tot maandag 18 juli 05.00 uur

Tijdens de werkzaamheden zijn er slechts twee versmalde rijstroken beschikbaar en geldt een maximumsnelheid van 70 km/uur. Ook zijn er diverse toe- en afritten afgesloten.

Verkeer moet rekening houden met ernstige hinder en vertragingen, ook op de advies- en omleidingsroutes. De vertraging kan oplopen tot 30 minuten.

Bij ongunstige weersomstandigheden kunnen de werkzaamheden worden uitgesteld.

Adviesroutes

Om de A2 en de omleidingsroutes in de aangegeven periode te ontlasten, wordt het verkeer vroegtijdig en grootschalig omgeleid. Weggebruikers wordt nadrukkelijk geadviseerd zoveel mogelijk de aangegeven adviesroutes te volgen.

Nachtelijke afsluitingen

In de bovengenoemde perioden zal de A2 tussen knooppunt Oudenrijn en knooppunt Everdingen (of vice versa) ook regelmatig `s nachts geheel afgesloten zijn.

Meer informatie

Op www.rijkswaterstaat.nl/A2oudenrijneverdingen is de laatste informatie te vinden over de exacte tijd en locatie van de afsluitingen, welke op- en afritten zijn afgesloten en wat de omleidingsroutes zijn. Deze informatie staat ook op www.vanAnaarBeter.nl.

U kunt ook bellen met 0800 - 8002 (ma t/m zo 06.00 uur - 22.30 uur).

Volg Rijkswaterstaat en vanAnaarBeter ook op Twitter: Deze werkzaamheden zijn te volgen op @A2Utrecht.

Wilt u informatie op maat over werkzaamheden en mogelijke vervoersalternatieven, meld u aan voor de ReisWijzer via rijkswaterstaat.nl/reiswijzer.

In september en oktober ook werkzaamheden met ernstige hinder

In september en oktober vinden wederom werkzaamheden plaats waarbij minder rijstroken beschikbaar zijn tussen knooppunt Everdingen en knooppunt Oudenrijn (A2 richting Utrecht). Meer informatie hierover volgt ruim van tevoren.